Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ανακοινώσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα τον Δεκέμβριο πως το πρόγραμμα του κόμματος περιλαμβάνει και την δημιουργία ενός νέου δημοσίου συστήματος υγείας, το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση του.

Δίνοντας μια... γεύση του σχεδίου ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει πως το σχέδιο θα προβλέπει αυξημένες δαπάνες από το δημόσιο προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι αυτός θα πρέπει να φθάσει άμεσα το 7% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. 

Επίσης, είχε μιλήσει για 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναμόρφωση του μισθολογίου των υγειονομικών υπαλλήλων, αλλά και γενναίες αυξήσεις μισθών, ώστε να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες για αν μένουν στη χώρα μας,

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το σχέδιο έχοντας στο πλευρό του σημαντικούς επιστήμονες από τη χώρο υγείας, γιατρούς και καθηγητές, τους οποίους τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του συμβουλεύτηκαν για τη δημιουργία του προγράμματος.

Η Αθηνά Λινού είναι μια επιστήμονας που ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύεται και το έχει δηλώσει και δημόσια, προτείνοντας την μάλιστα για υπουργό υγείας κοινής αποδοχής και αναμένεται να βρίσκεται στο «πλευρό του» σήμερα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Η κα Λινού δεν θα είναι η μοναδική από το χώρο της όμως που θα στηρίξει το πρόγραμμα για το καινούργιο ΕΣΥ. Όπως σημείωναν από την Κουμουνδούρου κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται είτε στο εξωτερικό, όπως ο καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόννη, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, είτε στη χώρα μας, όπως το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Τάκης Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να δώσουν ψηφιακά «το παρών» στην εκδήλωση και να μιλήσουν για τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου σχεδίου.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει σήμερα στις ώρα 17:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα στο facebook το επίσημο κανάλι του Αλέξη Τσίπρα στο YouTube, το avgi.gr, το stokkino.gr και το left.gr.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA