Ξεκινώντας από τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, με εστία το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επεσήμανε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, ότι «η κατάληψη έληξε χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας» και μάλιστα, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, «η παρέμβαση θα έπρεπε να είχε γίνει και νωρίτερα».
Εξάλλου, «δυστυχώς τέτοιες εστίες καταλήψεων δημιουργούσαν εύφλεκτη ύλη για αντίστοιχα φαινόμενα και σε άλλα πανεπιστήμια. Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να επικρατήσει τη στιγμή αυτή κοινωνική ειρήνη και αυτή τη δυνατότητα μπορεί να την επιβάλλει μόνο η αστυνομία. Και η κυβέρνηση και τα κόμματα όλης της αντιπολίτευσης πρέπει να απευθύνουν έκκληση για ηρεμία στην κοινωνία, τα πανεπιστήμια. Όποιοι επιλέγουν το δρόμο της βίας, της αμφισβήτησης, θα πρέπει να συμμορφώνονται με βάση τους κανόνες που θέτει το κράτος δικαίου», διεμήνυσε χαρακτηριστικά.
Ταυτοχρόνως όμως άφησε αιχμές κατά του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης γιατί, όπως τόνισε, «είχε δώσει πολιτική κάλυψη εδώ και ένα μήνα σε διαδηλώσεις και πορείες», και αυτό «γίνεται επίσημα από τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται από τα στελέχη, τη Νεολαία του κόμματος. Δίδεται πολιτική κάλυψη σε πορείες, που ναι μεν είναι νόμιμες - έχουμε πει ότι δεν θα απαγορευθούν οι πορείες κι αυτό αποτελεί ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα - ωστόσο δεν πρέπει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και η αντιπολίτευση.
- Τα κενά ασφαλείας που έθεσαν τον Τραμπ ξανά σε κίνδυνο - Έντονες επικρίσεις για την ομάδα του
- Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής ξυλοκόπησε 36χρονη επειδή δεν ήθελε να περιμένει να παρκάρει
- Μαρίλια Μητρούση: «Η σύντροφος του πατέρα μου τον βοήθησε μετά το ατύχημά του - Εγώ τον είχα λίγο εγκαταλελειμμένο»
- Κώστας Μακεδόνας: «Ό,τι τραγούδησα από τα 20 μου, το έζησα μετά»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.