Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξης Τσίπρας σε προχθεσινή του δήλωση έδωσε ένα στίγμα όσων θα πει σήμερα στη Βουλή, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για «αποτυχία σε όλα τα επίπεδα», ενώ από την Κουμουνδπούρου έλεγαν χθες πως «απέδειξε πως πρόκειται πλέον για ένα επικίνδυνο πρωθυπουργό».

Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως στα γεγονότα της Τρίτης, όταν και τραυματίστηκε αστυνομικός συμμετείχαν χούλιγκανς ομάδων, κάτι που όπως υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του γνώριζαν οι αρμόδιοι από νωρίς το μεσημέρι πως θα συμβεί: «Παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε από το μεσημέρι της Τρίτης για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, αντί να μεριμνήσει για την προστασία χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών, μεθόδευε την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών του αντιπάλων. 

Σε μια απολύτως ασυνήθιστη κλιμάκωση, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και λίγο πριν τη διαμαρτυρία των πολιτών στη Νέα Σμύρνη, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με δήλωσή του επιχείρησε να χρεώσει στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη διαμαρτυρία των πολιτών της Νέας Σμύρνης.

Είναι εμφανές πως βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς είχε ενημερωθεί από τις Αρχές για την κινητοποίηση χούλιγκαν, δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αυτό άλλωστε φανερώνει και η σπουδή του να προχωρήσει βεβιασμένα σε ένα άκρως διχαστικό διάγγελμα το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οργανώνουν τη βία, ενώ γνώριζε προφανώς ότι η βία οργανώθηκε από τους χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αττικής.

Χούλιγκαν και ανεκπαίδευτοι ειδικοί φρουροί μετέτρεψαν σε Φαρ Ουέστ την ειρηνική συγκέντρωση πολιτών μιας μεσοαστικής συνοικίας κατά της υπέρμετρης αστυνομικής βίας της προηγούμενης Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης, ενώ γνώριζε για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν, ενορχήστρωνε τη συκοφαντία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, αντί, ως όφειλε, να φροντίσει ώστε να διασφαλίσει την κοινωνική Ειρήνη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κινούνται νομικά εναντίον των Ειδικών Φρουρών Κρήτης

Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κινηθεί τελικά νομικά εναντίον της Ένωσης Ειδικών φρουρών Κρήτης, μετά την ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν και στην οποία κατηγορούσαν τον Αλέξη Τσίπρα ως υπαίτιο για τον τραυματισμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης σε σχετική του δήλωση ανέφερε: «Η απόκρουση αυτού του νοσηρού δημόσιου λόγου, που προέρχεται μάλιστα από κρατικούς λειτουργούς, δεν είναι καθήκον προσωπικό, ούτε καν πολιτικό θα έλεγα.

Είναι πρωτίστως υποχρέωση που έχουμε έναντι της ελληνικής κοινωνίας, να την προστατεύσουμε από τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές και νοοτροπίες.

Κατά τα λοιπά, οι προβλέψεις της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση τέτοιων ακραία συκοφαντικών δηλώσεων, είναι σαφέστατες. Θα συμβούλευα αυτούς τους δύο Ειδικούς Φρουρούς που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτήν την ανακοίνωση να ενημερωθούν το συντομότερο γι αυτές.

Θα τους χρειαστεί.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.