Υπό αυτό το πρίσμα, προκύπτει εύλογα το ερώτημα τι θα γίνει και στην Ελλάδα, καθώς αρκετά ραντεβού είναι προγραμματισμένα για τους επόμενους μήνες, ενώ το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρίας θεωρείται πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος της Ελλάδας.
Ανώτερη κυβερνητική πηγή εξηγούσε στο reader.gr ότι η Ελλάδα πορεύεται «με βάση τις οδηγίες του ΕΜΑ», ήτοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος ως και αυτή την ώρα επιμένει ότι η χρήση του εμβολίου είναι ασφαλής και δεν συνδέεται με τα περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρονται.
Μάλιστα, έτερη κυβερνητική πηγή επεκαλείτο το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, όπου χρησιμοποιείται κατά κόρον το εμβόλιο και δεν έχουν προκληθεί ουσιαστικές παρενέργειες.
Όπως και να έχει, όμως, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να συνεδριάσει στις 09:00 για να εξετάσει όλα τα δεδομένα. Δεν θα πρέπει, όμως, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα και των άλλων χωρών, ίσως και σε συνεννόηση με τον ΕΜΑ, καθώς μέλη της επιτροπής αναμένεται να εισηγηθούν σχετικά.
Σε ανοιχτή γραμμή με Βρυξέλλες
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες, ίσως ανασταλεί προσωρινά η χρήση του εμβολίου, μέχρι να υπάρξουν νεότερες κλινικές δοκιμές που να αποσυνδέουν τη χρήση του εμβολίου από τα περιστατικά θρομβώσεων. Σε κάθε περίπτωση, τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο το απόγευμα ο Μάριος Θεμιστοκλέους.
Διαβάστε ακόμα:
Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας - Αναζητούνται «βαλβίδες αποσυμπίεσης»
- Αραβικά ΜΜΕ: Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Ίσως να ανακοινωθεί τις επόμενες 24 ώρες
- Σταύρος Φλώρος: Ποιος είναι ο Έλληνας γιατρός που τον έχει αναλάβει στο Μαϊάμι - Τα νεότερα για την υγεία του
- Θα μπορούσε η οσμή στην Αττική να οφείλεται σε προπάνιο ή βουτάνιο; Ακόμη ένα σενάριο που μπαίνει στο τραπέζι
- «Αυτό είναι η Ελλάδα, ρε δεν ντρέπεστε λίγο;» Το ομοφοβικό σχόλιο Μπέου για Akyla και Καπουτζίδη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.