Αρχίζει την Τρίτη 16/3 στην Αθήνα ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας. Η ελληνική πλευρά στέλνει ξεκάθαρο μήνημα ότι το πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο και αφορά μόνο τη συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.
«Στο διάλογο πάμε με οριοθετημένη ατζέντα, δεν πάμε σε έναν διάλογο όπως τον επιθυμεί η Τουρκία, επί παντός επιστητού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Στον αντίποδα, η Άγκυρα επιχειρεί να ρίξει στο τραπέζι δικές της αξιώσεις, όπως αυτό της αποστρατιωτικοποίησης των ακριτικών νησιών ή την «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιανουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη, είχε γίνει ο προηγούμενος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά από μία διακοπή πέντε ετών και έπειτα από πρόσκληση της τουρκικής πλευράς.
- Ο Πούτιν τώρα τα 'βαλε με influencer του OnlyFans - Σάλος για τα 6 χρόνια φυλακή
- Αδιέξοδο για τη δολοφονία στο Αίγιο: Δεν βρέθηκε DNA, αίμα ή αποτυπώματα στα ρούχα του 65χρονου Ιταλού
- Στα μαχαίρια Λατινοπούλου - Παϊτέρης: «Μοιάζετε για γύφτισσα» – «Από γύφτο δεν περίμενα τίποτα καλύτερο»
- Έκρηξη στο κλιματιστικό: Πότε και γιατί γίνεται «ωρολογιακή βόμβα» η συσκευή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.