Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τσίπρας: Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία - Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση

Για «εικόνα κατάστασης πολέμου» μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στον Ερυθρό Σταυρό.

Τσίπρας στον Ερυθρό Σταυρό
Τσίπρας στον Ερυθρό Σταυρό

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Αττικής, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτών.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κύριος Τσίπρας έθεσε το ερώτημα «τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια».

Στηλίτευσε το γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση αρνήθηκε να προσλάβει γιατρούς στις συγκεκριμένες ειδικότητες και «τώρα τρέχει να επιτάξει 200 γιατρούς», προσθέτοντας δε πως ανακοίνωσε επίταξη ιδιωτών γιατρών στο «και πέντε» και «χωρίς σχέδιο».

Η κυβέρνηση επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ακόμα και τώρα αρνείται να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες όπως είπε «παραμένουν Covid free».

Την κατηγόρησε πως «επιλέγει να μη συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας» και πως «όταν κάποιες μικρές μονάδες επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο κάνοντας δώρο ουσιαστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «σε μια δύσκολη στιγμή όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη, είτε αφορά ιδιώτες κλινικάρχες είτε ιδιώτες γιατρούς, και η κυβέρνηση οφείλει να έχει σχέδιο και να ενισχύσει έστω και ‘στο και πέντε’ το ΕΣΥ».

Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία Αττικής

«Η εικόνα σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής είναι εικόνα κατάστασης πολέμου. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει με αυταπάρνηση, πάνω από τις δυνάμεις της, τις υπηρεσίες στον άνθρωπο, όμως η συσσώρευση ασθενών που έχουν ανάγκη να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και η έλλειψη κλινών δημιουργεί μια κατάσταση πολέμου» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε δε, πως στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πάνω από 100 οι ασθενείς που είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι σε κλινικές Covid και δεν βρίσκουν κλίνη σε ΜΕΘ, «διότι δεν επαρκεί ο αριθμός και την ίδια στιγμή μεγάλα νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, όπως ο Ερυθρός, μετατρέπονται αποκλειστικά σε νοσοκομεία για κορονοϊό, με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες παθήσεις και ασθένειες να μη μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως θα έπρεπε».

Ανέφερε πως είναι ενδεικτικό ότι από τους 120-130 ασθενείς που κάθε φορά είναι στη λίστα αναμονής στο ΕΚΑΒ για να βρουν ΜΕΘ, ένα μεγάλο ποσοστό είναι non Covid περιστατικά.

«Η εικόνα είναι πως τα νοσοκομεία μας βρίσκονται δυστυχώς πάνω από τον κόκκινο συναγερμό, είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και αν δεν καταρρέουν έχει να κάνει με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «προφανώς και όλοι θα πρέπει να συνδράμουν γιατί όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολέμου όλοι πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη και να προτάξουν τον όρκο στον Ιπποκράτη, την ανάγκη να σωθεί η ανθρώπινη ζωή. Αλλά φοβάμαι ότι χωρίς σχέδιο βρισκόμαστε διαρκώς στο ίδιο σημείο». 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Αλέξης Τσίπρας #ΣΥΡΙΖΑ