Την Τρίτη, 30 του μήνα, προγραμματίστηκε η συζήτηση αλλά και η απόφαση της Ολομέλειας επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.
Πρόκειται για την υπόθεση των χειρισμών του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016.
Οργή ΣΥΡΙΖΑ για την «ανοιχτή» ψηφοφορία
Για «πραξικόπημα» μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «ανοιχτή» ψηφοφορία για την σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά. Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως αυτό αποτελεί «καταπάτηση του Συντάγματος» και πως «αποφασίστηκε γιατί φοβόντουσαν διαρροές».
Πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως πρόκειται για «μεθόδευση της ΝΔ που καταλύει την μυστικότητα της διαδικασία». Σύμφωνα με πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «η απόφαση προβλέπει μεν την φυσική παρουσία των βουλευτών κατά 5Οάδες σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στην Βουλή, αλλά ( και εδώ είναι το μεμπτό) και την αποστολή επιστολικής ψήφου για όσους βουλευτές το επιλέγουν. Χωρίς τους όρους που διασφαλίζουν την μυστικότητα, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.»
Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μίλησε ευθέως για σχέδιο δίωξης των πολιτικών αντιπάλων: «Έχετε καταλύσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, έχετε καταλύσει τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και τώρα καταλύετε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Επειδή προφανώς έχετε εσωκομματικό πρόβλημα, θέλετε να ελέγξετε την ψήφο των βουλευτών σας, φοβούμενοι διαρροές», είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.
Όπως σημείωναν από τον ΣΥΡΙΖΑ «στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής ήταν κατηγορηματικός εναντίον της επιστολικής ψήφου: «Αν και έχει αποσαφηνιστεί από την προηγούμενη συνεδρίαση, επαναλαμβάνω ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όταν απαιτείται η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας, αυτή θα γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία των Βουλευτών και όχι με επιστολική ψήφο, είχε δηλώσει ο κύριος Τασούλας στις 14.05.2020.»
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.