Μενού
  • Α-
  • Α+

Κουρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες μπαίνουν στον έκτο μήνα lockdown εξαιτίας του κορονοϊού σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη πια σχετικά με τη διαχείριση της κυβέρνησης, κάτι που καταγράφεται ως τα πρώτα σημάδια φθοράς της. 

Συγκεκριμένα για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας το 47% την αποτιμά θετικά (σίγουρα 22%, μάλλον 25%) και άλλοι τόσοι αρνητικά (32% σίγουρα, 15% μάλλον).

Αρνητικά κρίνουν οι πολίτες τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αντιπολιτευτικούς του χειρισμούς σχετικά με την πανδημία. Συγκεκριμένα το 62% τους εκτιμά αρνητικά (38% σίγουρα, 24% μάλλον) και το 30% θετικά (12% σίγουρα, 18% μάλλον). 

Σε ερώτηση σχετικά με το τι είναι καλύτερο να γίνει με το lockdown, το 35% ζητά την «άμεση χαλάρωσή» του, το 34% μια «μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων», μόλις το 17% «παράταση για όσο χρειαστεί» και 14 «ΔΓ/ΔΑ».

Τέλος στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με 37% έναντι 25% και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4,5%, και ΜεΡΑ25 με 3%. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA