Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου συνεχίστηκε σήμερα η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Κοντόνης εισερχόμενος στον Άρειο Πάγο δήλωσε πως το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό και συντελέστηκε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκαλώντας τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Ωστόσο επισήμανε ότι όσον αφορά στην δικαστική διερεύνηση αυτής πρέπει να δοθούν απαντήσεις και να αποκαλυφθούν αν υπήρχαν εξωθεσμικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής δήλωσε πως «Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. 

Το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη. 

Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υποθεσης είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.