Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα ως πρώτου μάρτυρα - όπως είχε αποφασιστεί εξ αρχής - αλλά την προσεχή Πέμπτη, οπότε και εκτιμάται ότι θα δύναται πλέον να προσέλθει, και με εναλλακτικό σενάριο, στην περίπτωση κωλύματος, την κλήση στη θέση του κύριου Τόμπρα του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, αποφάσισε να εκκινήσει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν πρότασης του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, η οποία έγινε δεκτή τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεδομένου ότι αύριο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, συνεπώς δεν μπορεί να συνεδριάσει και η Προανακριτική λόγω απουσίας μελών.

Το αν εντέλει το κατώφλι της Επιτροπής μεθαύριο θα περάσει ο Κυριάκος Τόμπρας ή ο Χρήστος Καλογρίτσας θα αποσαφηνιστεί απόψε το βράδυ, μετά τα αποτελέσματα του νέου τεστ κορονοϊου του πρώτου, εξαιτίας του οποίου είχε ζητήσει την αναβολή της σημερινής του κατάθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικογραφία ο Κυριάκος Τόμπρας εμφανίζεται ως ο μεσολαβών ανάμεσα στην πλευρά Καλογρίτσα και τη λιβανέζικη CCC για τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι το πρόσωπο που έχει καταγγείλει μεθοδεύσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για την απόκτηση καναλιού επιρροής κι ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ με «μπροστινό» τον επιχειρηματία.

Αντεγκλήσεις επί διαδικαστικών ζητημάτων

Κι από τη σημερινή συνεδρίαση πάντως δεν έλειψαν οι εντάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τόνους ανέβασε η Θεοδώρα Τζάκρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Σταύρο Κελέτση, ότι την περασμένη Παρασκευή τους είχε ενημερώσει για κλήση Καλογρίτσα σήμερα και εντέλει υπαναχώρησε, επειδή όπως υποστήριξε η ίδια, η πλειοψηφία κάνει πολιτική διαχείριση των μαρτύρων.

«Ο κύριος Κελέτσης είναι Πρόεδρος ή οι κύριοι Πλεύρης και Μαρκόπουλος; Αυτοί προεδρεύουν, γιατί κάνουν πολιτική διαχείριση της υπόθεσης.  Ή θα είμαστε ενήλικες και αυτά που λέμε θα ισχύουν ή θα είμαστε παιδιά και δεν θα τηρούμε αυτά που συνεννοούμαστε. Χωρίς Πλεύρη και Μαρκόπουλο δεν γίνεται τίποτα σε αυτή την Προανακριτική», φέρεται να είπε η κύρια Τζάκρη, προσθέτοντας πως:

«Αυτό που κάνετε είναι παραβίαση και δικονομικού τύπου και δικονομικής ουσίας. Να περιμένετε να γιάνει ο μάρτυρας να πάτε στον επόμενο; Πείτε μου τι είναι αυτό που σας τρομάζει; Τι φοβάστε;» καταλογίζοντας στο Προεδρείο και τη ΝΔ κωλυσιεργία.

Η απάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε από τον εισηγητή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη στον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ψήφο των αποδήμων με πρωταγωνιστή τις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη.

«Μιλάτε για ενηλίκους και σοβαρότητα όταν κάνατε τις γνωστές δηλώσεις για τους ομογενείς;», φέρεται να αντέτεινε δηκτικά ο Θάνος Πλεύρης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.