Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη διάθεση να εμβολιαστούν δείχνουν και όσοι δεν έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, ενώ, μετά από αρκετούς μήνες φθοράς, η κυβέρνηση δείχνει να ανακάμπτει πολιτικά και ανοίγει την ψαλίδα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως διαμορφώνεται ένα ευρύτερο κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Αλλάζουν στάση οι πολίτες σε ό,τι έχει να κάνει με το εμβόλιο

Αρχής γενομένης από τους εμβολιασμούς, το 75% δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο σίγουρα και μάλλον ναι, ενώ το 24% όσων δεν το έχουν ήδη κάνει εμφανίζονται αρνητικοί στο να το κάνουν. Σημειωτέον, ο εν λόγω δείκτης δεν αφορούσε πρακτικά μια μεγάλη μάζα της έρευνας.

Επίσης, το 56% δηλώνει πως θα το κάνει το συντομότερο, το 13% σε 2-3 μήνες, το 16% αρκετά αργότερα, ενώ το 13% ποτέ.

Το 48% των ερωτηθέντων αθροιστικά είναι πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από τη διαδικασία και την ταχύτητα των εμβολιασμών, το 21% είναι μέτρια ικανοποιημένο, ενώ το 25% δεν είναι ικανοποιημένο.

Προφανώς, αυτή η διαφορά οφείλεται στην καθυστέρηση των εμβολιασμών, λόγω της έλλειψης προμηθειών τους προηγούμενους μήνες. Σημειωτέον, η πλειοψηφία των πολιτών (50%) εμφανίζεται πολύ και αρκετά ανήσυχη για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ενώ το 18% ανησυχεί μέτρια και το 18% επίσης λίγο έως καθόλου.

Ευχαριστημένοι οι πολίτες από την στάση Δένδια

Στους πολιτικούς δείκτες, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (75%) αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά την παρουσία Δένδια στην Άγκυρα, το 11% αρνητικά και το 14% δεν τοποθετείται λόγω άγνοιας. Στους δείκτες πολιτικούς αυτοπροσδιορισμού, το 93% όσων αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι και το 95% όσων ως Κεντροδεξιοί εγκρίνουν τη στάση Δένδια, ενώ ακόμα και οι Αριστεροί (57%) στηρίζουν τη στάση του υπουργού Εξωτερικών.

Θετική αποτίμηση των πολιτών για τα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης

Οι πολίτες αποτιμούν, επίσης, θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για οικονομία και κοινωνία. Αρχικά, για τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, το 55% δηλώνει ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση και το 29% ότι είναι σε λανθασμένη.

Το 54% στηρίζει την απόφαση να μην επιτραπεί η έξοδος του Πάσχα, σε αντίθεση με το 38%, ενώ το 75% δηλώνει ότι είναι σωστό το άνοιγμα εστίασης και σχολείων μετά το Πάσχα, σε αντίθεση με το 16%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τέλος, το 44% δηλώνει ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προτιμάται από το 26%. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα με 36% (35% στην προηγούμενη έρευνα) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 23,5% (24% στην προηγούμενη έρευνα). Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4% και ΜεΡΑ25 με 3%.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι 13,5% (38% η ΝΔ έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ). Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη έρευνα της Pulse τον Μάρτιο, η ψαλίδα στην εκτίμηση ψήφου είχε κλείσει στις 12 μονάδες, με τη ΝΔ να παρουσιάζει κάμψη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA