Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση αναφορικά με τη χρήση sms για τη μετακίνηση, μετά από σχετική εξέταση του θέματος, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η κα Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χαρακτήρισε ως «λογικό» να αρθεί η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, ταυτόχρονα με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου. Παράλληλα επανέλαβε πως η μετακινήσεις εκτός νομού θα απελευθερωθούν στις 15 Μαΐου.

«Ασφαλές Πάσχα για ελεύθερο καλοκαίρι»

Η κα Πελώνη άρχισε την ενημέρωση επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που ισχύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και την εβδομάδα μετά από το Πάσχα. «Δυστυχώς, η παράταση της πανδημίας δεν επιτρέπει να γιορτάσουμε ούτε φέτος σύμφωνα με τις παραδόσεις  και τις συνήθειές  μας. Κοινός στόχος τώρα είναι ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Με αυτό το γνώμονα παρατάθηκε έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου η απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων σε ολόκληρη την Επικράτεια. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό στα αστικά κέντρα και υπάρχει κίνδυνος διασποράς στην περιφέρεια, όπου είναι πολύ μικρότερες οι δυνατότητες του Ε.Σ.Υ.. Ειδικά στην Αττική η μετακίνηση απαγορεύεται τόσο εκτός ορίων της Περιφέρειας όσο και από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας, επικοινωνίας διαζευγμένων γονέων με τα παιδιά τους, μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας και κηδεία. Πάντοτε βέβαια με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.

Για την τήρηση του μέτρου διεξάγονται -και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες- αυστηροί έλεγχοι, τόσο στις εθνικές οδούς και τους παράδρομους, όσο και στα λιμάνια.

Σημειώνεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 10 το βράδυ και οι εκκλησίες μας θα λειτουργήσουν -σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου- νωρίτερα.  Υπενθυμίζεται η ανάγκη χρήσης μάσκας και τήρησης των αποστάσεων. Αλλά και η υποχρέωση περιορισμού των προσώπων που θα βρεθούμε στο γιορτινό τραπέζι  σε δύο οικογένειες έως 9 άτομα εάν πρόκειται για κλειστό και έως 12 άτομα σε ανοιχτό χώρο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA