Μενού
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερες θα είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (29/4), όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό και για τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα και τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι παραμένει η χρήση του SMS στο 13033 και μετά το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα. Με την αποστολή του κωδικού «6» στο 13033 θα μπορούμε να πηγαίνουμε σε καφέ και εστιατόρια είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ για την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23.00. 

Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45μμ.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11 ακριβώς», διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, υπενθύμισε πως την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια αν μιλάμε για εσωτερικό χώρο και για 12 άτομα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

Τι θα ισχύσει για εκκλησίες και απαγόρευση κυκλοφορίας

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν για φέτος το Πάσχα.

◦ Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

◦ Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

◦ Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής υπενθυμίζεται ότι:

• η περιφορά του Επιταφίου μεθαύριο θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA