Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκκίνηση λειτουργίας του Πράσινου Πιστοποιητικού για τον τουρισμό αναμένεται να θέσει επί τάπητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές που έχει και θα έχει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Πόρτο της Πορτογαλίας, τόσο στο πλαίσιο του δείπνου των ηγετών, όσο και στην αυριανή, άτυπη Σύνοδο Ηγετών

Ο κ. Μητσοτάκης, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 του μήνα, θα επισημάνει την ανάγκη οι τεχνικές διαδικασίες να τρέξουν πιο γρήγορα, ενώ σε όλες του τις επαφές επισημαίνει ότι τα ταξίδια θα πρέπει να διέπονται από την αρχή της αμοιβαιότητας μεταξύ των χωρών. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ένας πολίτης που έρχεται στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα, αλλά με τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα πρέπει να γυρνά κατά τον ίδιο τρόπο στη χώρα του, αλλιώς θα πρόκειται για αντικίνητρο προκειμένου να ταξιδέψει. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι τεχνικά έτοιμη να ξεκινήσει με τις διαδικασίες του πιστοποιητικού, ενώ ο κ. Μητσοτάκης προ ημερών ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα δέχεται και ταξιδιώτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού με το ρωσικό Σπούτνικ και το κινεζικό Σινοφάρμ

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει τη θέση που είχε πρωτοδιατυπώσει από τον Απρίλιο του 2020, στην κοινή του τοποθέτηση με τον Ηλία Μόσιαλο σε άρθρο της γερμανικής FAZ,  υπέρ της ανάγκης άρσης της πατέντας του εμβολίου, αν και είναι σαφές ότι η συζήτηση και στην Ευρώπη δεν θα είναι εύκολη, με δεδομένη τη διαφορετική θέση της Γερμανίας που εγείρει προβληματισμούς για μια τέτοια στρατηγική επιλογή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA