ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/05/2021 12:51

ΣΥΡΙΖΑ κατά Πατέλη: «Λέει τεμπέληδες τους νέους επιστήμονες με διδακτορικό»

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, ότι δεν θα προσλάμβανε κάποιον νέο με διδακτορικό γιατί ίσως αυτό δειχνει ότι δεν έχει όρεξη για δουλειά

ΣΥΡΙΖΑ κατά Πατέλη: «Λέει τεμπέληδες τους νέους επιστήμονες με διδακτορικό»
Αλέξης Πατέλης (Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)
Ανάγνωση:

Η δήλωση του συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη, που έγινε στην πλατφόρμα impactalk.gr, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « προσβάλλει τους νέους επιστήμονες που συνέχισαν τις σπουδές τους, ως τεμπέληδες».

Ο κύριος Πατέλης ανέφερε επί λέξει «για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί κάποιος να κάνει μετά τις σπουδές του, όχι απλώς δεν ειναι απαραίτητο το διδακτορικό, είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ δηλαδή δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά. Το διδακτορικό απαιτεί μια αφοσίωση αν θες να το κανεις καλά, 4,5,6 χρόνια, στην πιο παραγωγική σου ηλικία οπότε είναι κάτι που σου καθυστερεί την καριέρα σου».

Βέλη ΣΥΡΙΖΑ

«Με κυνικό τρόπο ο επικεφαλής του οικονομικού του πρωθυπουργού, κ. Πατέλης, αποκαλύπτει το 'όραμα των δήθεν άριστων της Ν.Δ. για τους νέους και τις νέες της χώρας. Φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το διδακτορικό ως κάτι αρνητικό, να προσβάλει τους νέους επιστήμονες που συνέχισαν τις σπουδές τους ως τεμπέληδες και να τους απειλήσει ότι το μόνο που τους περιμένει είναι η ανεργία» πρόσθεσε.

«'Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά" , τόνισε και έδειξε την έξοδο από τη χώρα στους νέους με υψηλού επιπέδου προσόντα. Μάλιστα κ. Πατέλης με αλαζονικό τρόπο διατηρεί το δικαίωμα για τον εαυτό του, αλλά δεν το αναγνωρίζει στους νέους επιστήμονες της χώρας» σχολίασε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ επίσης ότι οι πολιτικές της «είναι αυτές που θέριεψαν στο παρελθόν το brain drain και αναβιώνουν τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο από τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση των δήθεν άριστων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ