Μενού
  • Α-
  • Α+

Επάνω στο τραπέζι παραμένει η πρόσκληση από την πλευρά της ελληνικής διπλωματίας για την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα. Όπως διευκρίνισε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, εναπόκειται στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να αποφασίσει για την ημερομηνία της επίσκεψής του στη χώρα μας.

«Υπάρχει πάντα μια ανοικτή πόρτα για τον ίδιο στην Ελλάδα, στην Αθήνα, σας το ξαναείπα, είναι φίλος μου, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, κι ελπίζω πως αυτή η συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία για να προετοιμάσουμε τη συνάντηση των δυο ηγετών. Του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του προέδρου Ερντογάν» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.  

«Έχει αποδεχθεί την πρόκληση»

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επί της αρχής, έχει αποδεχθεί την πρόσκληση και πλέον εξαρτάται από τον ίδιο πότε θα έρθει στη χώρα μας για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ επεσήμανε πως αν δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις, τουλάχιστον να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριζόμαστε τις διαφορές, πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

«Πλήρης αδιαφορία της Τουρκίας για το Διεθνές Δίκαιο»

Σημείωσε πως αυτό που συνέβη το 2020 και στις αρχές του 2021 ήταν απολύτως απαράδεκτο, μια πλήρως αδιαφορία για το Διεθνές Δίκαιο από την Τουρκία. Σε ερώτηση για την «εκρηκτική» συνέντευξη Τύπου που είχε στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του, είπε πως η ανοικτή συζήτηση που έγινε ήταν πολύ χρήσιμη, γιατί όλοι άκουσαν καθαρά σε όχι τόσο διπλωματική γλώσσα, τις δύο απόψεις και σημείωσε πως ήταν ξεκάθαρο ποιος είχε δίκαιο και ποιος όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεχείς διαβουλεύσεις είναι τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας για το ζήτημα της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ. Πρόταση που είχε κάνει τον περασμένο μήνα ο Νίκος Δένδιας στη επαφή που είχαν οι δύο υπουργοί στην τουρκική πρωτεύουσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA