Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Όλγα Κεφαλογιάννη άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας η ίδια θα πάει κόντρα στην κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, συντασσόμενη ουσιαστικά με την Μαριέττα Γιαννάκου. Πέταξε δε το «μπαλάκι» της ευθύνης στον Κώστα Τσιάρα κατηγορώντας τον ότι διχάζει.

«Οι τροπολογίες μας με την κυρία Γιαννάκου αποσκοπούν στη διόρθωση της εσφαλμένης λογικής που αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο. Η ευθύνη τώρα ανήκει σε εσάς κύριε υπουργέ. Γιατί το νομοσχέδιο αντί να ενώνει, διχάζει. Αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα. Αντί να συνθέτει, στήνει εμμονικά συνθέσεις που δεν υπηρετούν το σκοπό του, που είναι το συμφέρον των παιδιού.», τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη κλείνοντας την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας εμφατικά πως: «Δεν είναι μεταρρύθμιση η υιοθέτηση αποσπασματικών πρακτικών του εξωτερικού».

Διαβάστε ακόμη: Ψηφίζεται η Συνεπιμέλεια: Υπέρ και κατά του νομοσχεδίου - Τι λένε ειδικοί και γονείς, το «αγκάθι» της κατοικίας του παιδιού

«Σε εσάς η ευθύνη - το νομοσχέδιο διχάζει αντί να ενώνει»

Η ίδια εκτοξεύοντας βολές κατά του Κώστα Τσιάρα για τις αναφορές του περί ενστάσεων της ίδιας και της Μαριέττας Γιαννάκου βάσει «προσωπικών βιωμάτων», αντέτεινε με νόημα ότι η στάση της απορρέει από το ήθος της ίδιας και τις αρχές που έχει προσωπικά αλλά και η παράταξη της ΝΔ,  η οποία όπως υπογράμμισε είναι φιλελεύθερη, προοδευτική και έχει μάθει να ακούει τον παλμό της κοινωνίας και να συνθέτει απόψεις. Η βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε την άποψη ότι η από κοινού και «εξίσου» γονική μέριμνα μετά το διαζύγιο «ανοίγει το δρόμο της οριζόντιας αντιμετώπισης των παιδιών», τονίζοντας ότι κόντρα στη σύμβαση του ΟΗΕ για το παιδί, ένα βρέφος και ένα παιδί 15 ετών θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Ενώ διατυπώνοντας τη ρητή της διαφωνία με την τεκμηρίωση του χρόνου επικοινωνίας, ισχυρίστηκε ότι οι δύο ρυθμίσεις συνδυαστικά «οδηγούν σε ισόχρονη άσκηση γονικής μέριμνας με υποχρεωτική εναλλασσόμενη κατοικία». 

«Αντάρτικο» από τη Μαριέττα Γιαννάκου 

Υπενθυμίζεται ότι την απόφασή της να πάει τη διαφωνία της με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια μέχρι τέλους, ανακοίνωσε η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, δηλώνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής πως δεν μπορεί να το ψηφίσει ως έχει και αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως αν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία η ίδια θα το καταψηφίσει. «Θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να λύσει», υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ. 

«Εν κατακλείδι. Το νομοσχέδιο πολύ φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις. Κι από τη στιγμή που δεν αλλάζει το 1/3, το εξίσου και το οριστική εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω», σημείωσε η ίδια κλείνοντας την ομιλία της και αποσπώντας τα χειροκροτήματα των παριστάμενων βουλευτών ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, που επίσης διαφωνούν με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA