Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απόφασή της να πάει τη διαφωνία της με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια μέχρι τέλους, ανακοίνωσε η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, δηλώνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής πως δεν μπορεί να το ψηφίσει ως έχει και αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως αν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία η ίδια θα το καταψηφίσει. «Θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να λύσει», υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ. 

Διαβάστε ακόμη: Ψηφίζεται η Συνεπιμέλεια: Υπέρ και κατά του νομοσχεδίου - Τι λένε ειδικοί και γονείς, το «αγκάθι» της κατοικίας του παιδιού

«Εν κατακλείδι. Το νομοσχέδιο πολύ φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις. Κι από τη στιγμή που δεν αλλάζει το 1/3, το εξίσου και το οριστική εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω», σημείωσε η ίδια κλείνοντας την ομιλία της και αποσπώντας τα χειροκροτήματα των παριστάμενων βουλευτών ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, που επίσης διαφωνούν με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

«Κεραυνοί» κατά Τσιάρα για «φίμωση» των βουλευτών

Η κυρία Γιαννάκου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι με τις βολές του κατά των διαφωνούντων βουλευτών, αμφισβητεί μέσα στο ναό της Δημοκρατίας το δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα της γνώμη τους. Αφορμή στάθηκε συνέντευξη του κ. Τσιάρα, σύμφωνα με την οποία κατά την κυρία Γιαννάκου, υποστήριξε ότι οι διαφωνίες της ίδιας και της Όλγας Κεφαλογιάννη – που κατέθεσαν 10 τροπολογίες – απορρέουν από προσωπικά τους βιώματα.

«Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Αλλά οι προτάσεις μας προέρχονται από την κοινή λογική και τη γνώση της επιστήμης. Ως παλαιό μέλος της ΝΔ, έχω εκπλαγεί ειλικρινά κύριε υπουργέ γιατί μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, εσείς αμφισβητείτε το δικαίωμα των βουλευτών κα εκφέρουν ελεύθερα τη γνώμη τους», τόνισε η Μαριέττα Γιαννάκου. Η ίδια επέμεινε ότι το νομοσχέδιο έχει γονεοκεντρική αντίληψη αντί να βάζει στο επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού. Υποστήριξε ότι θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να επιλύσει, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ των διαζευγμένων γονέων και τις προσφυγές στα δικαστήρια.

«Αν νομίζετε πως όλοι εμείς κάνουμε αντιπολίτευση και υπηρετούμε μικροπολιτικά συμφέροντα δεν απορείτε γιατί όλοι οι πραγματικοί επιστημονικοί φορείς που κλήθηκαν να συνεισφέρουν, έκαναν τις ίδιες επισημάνσεις; κι αυτοί κάνουν αντιπολίτευση;», πρόσθεσε η γαλάζια βουλευτής. Ειδική μνεία έκανε στην από κοινού και «εξίσου» γονική μέριμνα μετά το διαζύγιο, επιμένοντας πως «υπαινίσσεται χρονική διάρκεια και μειωμένη διατροφή», ενώ παρότι αναγνώρισε την ανάγκη ανατροφής των παιδιών και από τους δύο γονείς, τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας και των «οριζόντιων και άκαμπτων» ρυθμίσεων, όπως χαρακτήρισε αυτές του νομοσχεδίου. 

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα ή το αργότερο αύριο, εφόσον κριθεί ότι απαιτείται και δεύτερη συνεδρίαση της Ολομέλειας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA