Μενού
  • Α-
  • Α+

Εσωκομματικές διαφοροποιήσεις προκαλεί και στο Κίνημα Αλλαγής το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Ξεκάθαρα υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ήδη από χθες Τετάρτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, που έχει ασχοληθεί επίμονα με το ζήτημα καταθέτοντας σειρά επίκαιρων ερωτήσεων και πιέζοντας για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου του οικογενειακού δικαίου, που παραμένει ίδιο από το 1983. Την ίδια ώρα κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει από το βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε εφ όλης της ύλης επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα: Συνεπιμέλεια: Την Πέμπτη η ψήφιση του νομοσχεδίου - Αγεφύρωτο το «χάσμα»

Λοβέρδος: Οι ρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν για το καλό του παιδιού

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην ονομαστική ψηφοφορία που ήδη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και παρότι δεν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ο ίδιος θα επιλέξει την αποχή, ώστε να μην έρθει σε ευθεία σύγκρουση με το κόμμα του, το οποίο έχει διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσει. Φέρεται, δε, να είναι ενήμερη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι κάτι τέλειο, δεν είναι κάτι το καταπληκτικό, δεν είναι κάτι το υπέροχο. Είναι μια προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να εξισορροπήσει τα πράγματα από το 1983. Είναι μια μετριοπαθής μεταρρύθμιση που θα συμβάλει στον προστατεύσει κατά το δυνατό το παιδί στο μεγάλωμά του ώστε να μπορέσει να είναι έχει και τους δυο γονείς μαζί του. Όσοι στέκονται ιδεοληπτικά και πολιτικά γιατί το λένε κάποιες οργανώσεις που είναι κοντά στο κόμμα και πρέπει να είμαστε καλά με τις οργανώσεις, δεν βοηθούν το θέμα για το οποίο συζητάμε σήμερα», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, στηρίζοντας όμως παράλληλα με θέρμη την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για δημιουργία οικογενειακών δικαστηρίων.

Κωνσταντινόπουλος: Υπέρ της συνεπιμέλειας αλλά πειθαρχώ στο κόμμα

Υπέρ του νομοσχεδίου παρά τις ατέλειές του τάχθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί και ο έτερος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δηλώνοντας, ωστόσο πως στην ονομαστική ψηφοφορία θα πειθαρχήσει με τις αποφάσεις του κόμματος.

«Σέβομαι τις εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά παρά τις ατέλειες που έχει το νομοσχέδιο θεωρώ ότι η συνεπιμέλεια πρέπει να προχωρήσει, γιατί είναι αναγκαία για την ίδια την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Θετικοί απέναντι στο νομοσχέδιο εμφανίζονται και οι βουλευτές Δημήτρης Κωνσταντόπουλος  και Δημήτρης Μπιάγκης. Άγνωστο, ωστόσο, είναι πώς θα κινηθούν στην ονομαστική ψηφοφορία.  

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση της Προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, σε λίγη ώρα στην Ολομέλεια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA