Τη δική του απάντηση σε όσους αναφέρουν ότι δεν λειτούργησε το 112 για την ενημέρωση των πολιτών για τη φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας και συνεχίζει να κατακαίει για δεύτερο 24ωρο έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Το 112 είναι η έσχατη λύση. Ακούω μια κριτική τις τελευταίες ημέρες. Είναι το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών. Στις περιπτώσεις που είδαμε ότι ζητήματα υπερτοπικά θα έβαζαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, τότε ενεργοποιήθηκε».
Διαβάστε ακόμη: Το Reader στον Σχίνο καταγράφει τις εικόνες απόλυτης καταστροφής
Πάντως, ο κ. Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας τόνισε ότι έχουν καεί μέχρι τώρα 40.000 στρέμματα δάσους αλλά εκτίμησε ότι υπάρχουν ελπίδες ότι η φωτιά θα οριοθετηθεί μέσα στην ημέρα.
- Βίντεο σοκ: Η στιγμή της σύγκρουσης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
- Οργιάζουν οι φήμες για μυστικό γάμο για Ρονάλντο και Τζορτζίνα - Φρενίτιδα από μία φωτογραφία
- Ξέρουμε με σιγουριά ότι υπήρξε ο Όμηρος;
- Σε πύρινο κλοιό η Δυτική Αττική: Προς Μέγαρα κατευθύνεται η φωτιά - Νέα 112 για εκκενώσεις οικισμών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.