Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φαρμακευτική κάνναβη: Με 158 «ΝΑΙ» εγκρίθηκε το νομοσχέδιο 

Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη φαρμακευτική κάνναβη - Κατά ψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 - Αποχή ΣΥΡΙΖΑ παρότι ήταν υπέρ

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Βουλής (πηγή: Eurokinissi)
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Βουλής (πηγή: Eurokinissi)

Με 158 «ΝΑΙ» από σύσσωμη την κυβερνώσα πλειοψηφία έναντι 33 κατά από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25, που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία, εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Παπανδρέου: Να νομιμοποιηθεί άμεσα η χρήση της κάνναβης

Αποχή ΣΥΡΙΖΑ παρότι ήταν υπέρ

Από αυτή απείχε εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι την είχε προκαλέσει κι ενώ νωρίτερα είχε ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου δια στόματος του Χάρη Μαμουλακη, ο οποίος υποστήριξε ότι θα πυροδοτήσει μια αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αλλά θα δώσει και λύση σε ένα μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα που υπάρχει με τους ασθενείς.

Την αποχή είχε επιλέξει και το Κίνημα Αλλαγής, που παρότι ξεκάθαρα θετικά επί της αρχής του νομοσχεδίου, θεώρησε «γελοιοποίηση» των κοινοβουλευτικών διαδικασιών τους ακτιβισμους του ΣΥΡΙΖΑ και αρνήθηκε να συμπράξει στον ευτελισμό της Βουλής.

Παπαθανάσης: Στόχος ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον

Νωρίτερα, ως νομοσχέδιο το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος και την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων στην παραγωγή και εξαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, το υπερασπίστηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ξεκαθαρίζοντας πως οι ρυθμίσεις του αφορούν αποκλειστικά τη φαρμακευτική κάνναβη και τα τελικά προϊόντα που μπορούν να εξαχθούν σε χώρες που έχουν τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και εγκρίσεις.

«Η κοινωνία τρέχει, οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν και θα πρέπει να δούμε ότι αναπτύσσεται μια ισχυρή ερευνητική προσπάθεια σχετικά με τα οφέλη του συγκεκριμένου φυτού. Και μιλάμε για φαρμακευτικά προϊόντα που μπορεί να αγοραστούν με ιατρικές συνταγές από τα φαρμακεία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#κάνναβη #Υπουργείο Ανάπτυξης #Βουλή #νομοσχέδιο

Best of Internet