Μενού
  • Α-
  • Α+

Απαγόρευση πτήσεων ευρωπαικών αεροπορικών πάνω από τη Λευκορωσία και απαγόρευση στην κρατική λευκορωσική εταιρία να προσγειώνεται σε ελληνικά αεροδρόμια περιλαμβάνει η πρόταση της Αθήνας στη Σύνοδο Κορυφής που θα επιβάλλει κυρώσεις στη Λευκορωσία. Υπενθυμίζεται ότι αεροσκάφος της Ryanair από Αθήνα προς Λιθουανία προσγειώθηκε στο Μινσκ για να συλληφθεί ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Ρομάν Προτασέβιτς, γεγονός που ήγειρε θύελλα αντιδράσεων. 

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης για Λευκορωσία: Πράξη που ισοδυναμεί με κρατική αεροπειρατεία - Να επιβληθούν κυρώσεις

Τι ετοιμάζουν οι 27; 

Η ελληνική πρόταση είναι στο πνευμα των όσων διαρρέουν από τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με τα οποία  οι «27» της ΕΕ  θα «κλείσουν» τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας για τα ευρωπαϊκά κράτη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προτείνουν να αποφεύγουν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ταυτόχρονα, η απόφαση αναμένεται να περιλαμβάνει πως θα απαγορευτεί και στους λευκορωσικούς αερομεταφορείς να χρησιμοποιούν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και τον εναέριο χώρο της ΕΕ, σύμφωνα με το προσχέδιο απόφασης.

Έρευνα της ΕΥΠ για πράκτορες στην πτήση της Ryanair

Το ρόλο τριών ατόμων που επέβαιναν στην πτήση της Ryanair ερευνά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και θα ζητήσει το υλικό απο τις κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο, όπως και τη λίστα των επιβατών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, τρεις επιβάτες – φαντάσματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ερευνών για την πτήση θρίλερ της Ryanair.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πτήση από την Αθήνα απογειώθηκε με 126 επιβάτες, στο Μινσκ της Λευκορωσίας συνελήφθησαν ο Ρομάν Προτασέβιτς και πιθανόν και η φίλη του, ωστόσο στο Βίλνιους της Λιθουανίας, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με 121 επιβάτες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA