Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμα SMS μεταξύ του ίδιου και του Νίκου Παππά, φέρεται να κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο Χρήστος Καλογρίτσας, αναφορικά με την έκδοση της εφημερίδας Documento. Προκειμένου να πείσει ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γνώριζε για το εγχείρημα με τη συμμετοχή του επιχειρηματία, αλλά κινούσε και τα νήματα για την επίτευξή του και εντέλει τον πίεσε να αποχωρήσει από το μετοχικό σχήμα, ο Χρήστος Καλογρίτσας άναψε νέες «φωτιές». 

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Το νέο SMS Παππά και Καλογρίτσα – Ο Αρτεμίου και το Documento

Το περιεχόμενό του κατά πληροφορίες είναι το εξής: 

Χ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Όλα καλά! Γιατί έγινε κάτι που πρέπει να ξέρω;

σ.χ. (σ.σ. συντροφικούς χαιρετισμούς)

Ν. Παππάς: Περί κλεισίματος ακούω πρόσεξε.

Χ. Καλογρίτσας: Αυτά δεν ανήκουν σε μας. Περί νοικοκυρέματος άκουσες τίποτα; Νοικοκύρεμα και όχι κλείσιμο! Νίκο μου! Με το «πρόσεξε» τι εννοείς?

Σ’ αγαπώ. σ.χ

Ν. Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε

Χ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε! Ποιος θα την κλείσει;

Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι! Ξέρεις κάτι?

Επίσης, πάλι ρωτάω: τι εννοείς «πρόσεξε»? σ.α.

Ν. Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω.

Χ. Καλογρίτσας: Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ!

Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει?

Εγώ κομματικά πειθάρχησα. Και πειθαρχώ μόνο στον αρχηγό μας και τον σύντροφό μου Π. σ.χ.

Ν. Παππάς: Μπράβο. Άρα συνεχίζουμε 

Ο Παππάς πατρονάριζε τον διαγωνισμό; 

Αίσθηση προκάλεσαν, παράλληλα, οι αναφορές που φέρεται να έκανε ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφορικά με τις μεθοδεύσεις που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Νίκος Παππάς στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και τα ποσά που θα προσέφεραν οι «παίχτες» για την απόκτηση καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, προκαλώντας σχόλια της ΝΔ περί επιβεβαίωσης «πατροναρίσματος» της διαδικασίας από τον πρώην υπουργό και αρμόδιο για τον διαγωνισμό. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστήριξε ότι ο Νίκος Παππάς ήξερε πόσα χρήματα θα προσφέρουν οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Τα «παλικάρια της φακής» και οι αποδείξεις... 

Νωρίτερα στην Επιτροπή είχε επικρατήσει μεγάλη ένταση και σφοδρός καυγάς ανάμεσα στον μάρτυρα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη ενώ το νέο SMS προέκυψε κατόπιν πιέσεων των βουλευτών της ΝΔ να μην χορηγεί ο κ. Καλογρίτσας τα «αποδεικτικά» που λέει ότι διαθέτει με το σταγονόμετρο

Ο διάλογος φέρεται να έχει ως εξής: 

Χ. Καλογρίτσας: Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένειά μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

Παύλος Πολάκης (ΣΥΡΙΖΑ) : Κοντεύω να κλάψω (σ.σ.ειρωνικά)

Χ. Καλογρίτσας: Χωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι

Λ. Τσαβδαρίδης (ΝΔ): Να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις. Ό,τι έχεις.

Χ. Καλογρίτσας (για Πολάκη): Άντε ρε παλικάρια της φακής. Να με προστατεύσετε κύριε Πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Έλα Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυο μας.

Λ. Τσαβδαρίδης: Να δώσεις στοιχεία Καλογρίτσα. Πέντε ημέρες μας δουλεύεις.

Παύλος Πολάκης: Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή Καλογρίτσα. 

Δ. Μαρκόπουλος: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά . Φυλλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετρείτε εδώ sms. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε! 

Αρτέμης Αρτεμίου: Ο «Α2» μέτοχος του ΣΥΡΙΖΑ Channel

Παράλληλα, ο μάρτυρας φέρεται να έχει κατονομάσει ευθέως σήμερα τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου ως το πρόσωπο πίσω από τον κωδικό «Α2» ως μέτοχο του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Συγκεκριμένα, φέρεται να έχει πει τα εξής: 

Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): Το Α2 τι ήταν;

Χ. Καλογρίτσας: Να το τελειώνουμε. Το Α2 ήταν ο Αρτεμίου.

Δημήτρης Μαρκόπουλος (ΝΔ): Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου - Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο «Α2» - Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χ. Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο «Α2» 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA