Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκρηκτική ήταν η σημερινή πέμπτη και τελευταία ημέρα εξέτασης του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Το θυελλώδες σκηνικό φέρονται να συνέθεσαν οι «βόμβες» για πατρονάρισμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών από τον Νίκο Παππά, άγριοι καυγάδες μεταξύ του επιχειρηματία και του Παύλου Πολάκη με χαρακτηρισμούς όπως «το παλικάρι της φακής», επιθέσεις των βουλευτών της ΝΔ στον μάρτυρα για εμπαιγμό της Επιτροπής, ένα νέο SMS ανάμεσα στον μάρτυρα και τον πρώην υπουργό για την εφημερίδα Documento και επιπλέον αναφορές στον Αρτέμη Αρτεμίου ως «Α2» και μέτοχο του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Υπαινιγμοί Καλογρίτσα για «πατρονάρισμα» του διαγωνισμού από τον Παππά

Ο Παππάς πατρονάριζε (;) το διαγωνισμό

Αίσθηση προκάλεσαν οι φερόμενοι ισχυρισμοί του μάρτυρα πως ο Νίκος Παππάς γνώριζε εκ των προτέρων τα ποσά που θα προσέφεραν τουλάχιστον δύο υποψήφιοι στο διαγωνισμό ενώ κατηύθυνε τον ίδιο προκειμένου να φτάσει στο ποσό των 24-25 εκατομμυρίων ευρώ.

«Υπουργός που θα φρόντιζε για τη διαφάνεια του διαγωνισμού ήταν αυτός ή πατρόναρε το διαγωνισμό;», ήταν κατά πληροφορίες το δηκτικό –ρητορικό ερώτημα του ερωτώντας εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Διαψεύδουν συνομιλητές του Παππά

Συνομιλητές του Νίκου Παππά πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας συζητήσεις που είχαν μαζί του μετά τις σημερινές «βόμβες» Καλογρίτσα και επιχειρώντας να τις υποβαθμίσουν, αντέτειναν πως την περίοδο πριν από το διαγωνισμό, ο κ. Παππάς συνομιλούσε με όλους τους υποψήφιους και στις αναφορές τους ότι «θα βάλουν λίγα λεφτά» αυτός αντέτεινε ρητορικά πως ακόμα κι αν βάλουν 30 - 40 ή 50 εκατομμύρια μπορεί πάλι να μην είναι αρκετά επειδή το «αγαθό που δημοπρατείται είναι πολύτιμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, αρνούμενος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα όσα φέρεται να του προσάπτει ο μάρτυρας, ότι γνώριζε εκ των προτέρων το ποσό που θα πρόσφερε στη δημοπρασία συγκεκριμένος επιχειρηματίας των ΜΜΕ από τον ίδιο τον επιχειρηματία, ο κ. Παππάς τους επισήμαινε πως το ζήτημα της χαμηλής προσφοράς του συγκεκριμένου ανθρώπου συζητούνταν πολύ έντονα ανάμεσα σε όσους «μελετούσαν τη δημοπρασία».

Ένταση και το παλικάρι της… φακής

Χάος επικράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν σε δραματική περιγραφή του μάρτυρα για τα προβλήματα που προκάλεσε στον ίδιο και την οικογένειά του το ναυάγιο της δημιουργίας του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel και η εκδίωξή του από το εγχείρημα της εφημερίδας Documento, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης τον ειρωνεύτηκε. Χαρακτηριστικά, φέρεται να σχολίασε πως είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα, προκαλώντας την οργή του κ. Καλογρίτσα και έναν σφοδρό καυγά ανάμεσά τους, που έφτασε μέχρι την πρόκληση σε «μονομαχία» εκτός αιθούσης.

«Χωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι . Άντε ρε παλικάρια της φακής. Να με προστατεύσετε κύριε Πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Έλα Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυο μας», φέρεται να είπε σε υψηλούς τόνους ο μάρτυρας, με τον κ. Πολάκη να αντιτείνει κατά πληροφορίες ότι δεν τον αγγίζει καμία απειλή του επιχειρηματία.

Το κλίμα φέρεται να ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο όταν οι βουλευτές της ΝΔ επιτέθηκαν στον Χρήστο Καλογρίτσα ότι τους εμπαίζει, καλώντας τον να σταματήσει το παιχνίδι της χορήγησης με το σταγονόμετρο των αποδεικτικών στοιχείων που ισχυρίζεται πως διαθέτει και να καταθέσει τα πάντα άμεσα.

Ενδεικτική ήταν η στάση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος φέρεται να είπε μεταξύ άλλων: «Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Φυλλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε. Τέλος με τα αστεία κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετρείτε εδώ sms. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε».

Νέο SMS για Documento

Κατόπιν των επιθέσεων αυτών, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να κατέθεσε στην Επιτροπή νέο SMS ανάμεσα στον ίδιο και τον Νίκο Παππά, αναφορικά με το Documento, προκειμένου να πείσει πως μετά το λεγόμενο ΣΥΡΙΖΑ Channel, ο πρώην υπουργός κινούσε τα νήματα και στην εφημερίδα επιρροής του κόμματος.

Σε αυτό ο Νίκος Παππάς φέρεται να εφιστά στον μάρτυρα την προσοχή, προκειμένου να μην εκτεθούν, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι υψηλοί αξιωματούχοι της ΝΔ του είχαν βάλει φρένο στο εγχείρημα.  Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, το εν λόγω SMS καταδεικνύει απλώς πως ο κ. Παππάς κατηγορούσε τον Χρήστο Καλογρίτσα πως σκοπεύει να υποχωρήσει από το μετοχικό σχήμα προκειμένου να κάνει χάρη στα εν λόγω πρόσωπα της ΝΔ.

Ο ρόλος του Αρτέμη Αρτεμίου

Κατά πληροφορίες, κατόπιν ερωτήσεων του κ. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ), ο μάρτυρας κατονόμασε  επιπλέον σήμερα ευθέως πλέον τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου πίσω από τον κωδικό «Α2» στο σημειωματάριό του ως συμμετέχων στο μετοχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ Channel, επιμένοντας κατά τις ίδιες πληροφορίες πως ήταν το πρόσωπο που αναζητούσε χρήματα για τον Νίκο Παππά, ενώ φέρεται να επιβεβαίωσε και το κοινό ταξίδι Παππά – Αρτεμίου στη Βενεζουέλα αποφεύγοντας να πει ξεκάθαρα πως ήταν μαζί και ο ίδιος.

Ένταση για White House - White Porscha

Δεύτερος γύρος έντασης με ενδιαφέροντες παράλληλα υπαινιγμούς για τους περίφημους κωδικούς White House & White Porscha, επικράτησε όταν ο Χρήστος Καλογρίτσας φανερά εκνευρισμένος από το επιθετικό ύφος του κ. Πολάκη εναντίον του, φέρεται να ισχυρίστηκε πως γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από τους εν λόγω κωδικούς, με τον κ. Πολάκη να επιχειρεί να πείσει ότι η αναφορά αφορούσε υπερπολυτελές λευκό αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από το σπίτι των αδερφών Χούρι όπου ο κ. Καλογρίτσας πήγε το 2018 και τους βουλευτές της ΝΔ να απαιτούν να προχωρήσει σε αποκαλύψεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA