Μενού
  • Α-
  • Α+

Σκοτεινές μεθοδεύσεις του Νίκου Παππά και της «ομάδας» του με στόχο τη παραβίαση των όρων του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών για την απόκτηση του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel, περιέγραψε αναλυτικά ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική Επιτροπή, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν το ακριβές περιεχόμενο της χθεσινής του κατάθεσης.

Διαβάστε ακόμα: Προανακριτική: Το «πατρονάρισμα» του διαγωνισμού και το «παλικάρι της φακής» - Νέα καταγγελία για Παππά

Σοκαρισμένες δηλώνουν πηγές μιλώντας στο Reader.gr από όσα ακούστηκαν δια στόματος του επιχειρηματία, καθώς αποκαλύπτουν - όπως λένε -  τον τρόπο που ο Νίκος Παππάς καταστρατήγησε τον ίδιο του το νόμο, προκειμένου να διεκδικηθεί και να αποκτηθεί μία εκ των ελάχιστων  τηλεοπτικών αδειών, κάτοχος της οποίας στην πραγματικότητα θα ήταν εκείνος και ο ΣΥΡΙΖΑ με «μπροστινό» κατά τον μάρτυρα εκείνον και μετοχές που εν συνεχεία θα μεταβιβάζονταν καταλλήλως...  Ο Παππάς εκμαίευε προσφορές υποψηφίων και καθοδηγούσε χτυπήματα…

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Χρήστος Καλογρίτσας ανέλυσε πώς η πλειοδοτούσα εταιρία του γιου του - δια του ίδιου - κατευθύνθηκε στην κρίσιμη δημοπρασία από τον κ. Παππά στην κατάλληλη οικονομική προσφορά, καθώς ο πρώην υπουργός και αρμόδιος τότε για τη διαδικασία «εκμαίευε» προηγουμένως τα ποσά που διατίθεντο να πλειοδοτήσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, όντας σε συνομιλίες μαζί τους επί διαδικαστικών ζητημάτων.

«Ουσιαστικά περιέγραψε πώς ο Νίκος Παππάς κατηύθυνε τον Χρήστο Καλογρίτσα για τον τρόπο που η “κοινοπραξία Παππά - Αρτεμίου” θα διεκδικούσε άδεια τηλεοπτικής συχνότητας για χάρη του κ. Παππά και της Κουμουνδούρου», σημείωναν στο Reader οι εν λόγω πηγές.

Σχέδιο μεταβίβασης των μετοχών Καλογρίτσα

Υποστηρίζουν, δε, πως ο λεγόμενος «κόκκινος» εργολάβος, περιέγραψε ακόμα και το σχέδιο με το οποίο θα μεθοδευόταν στο μεσοδιάστημα η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας του γιου του, Βλαδίμηρου, σε τρίτες εταιρίες, οι οποίες θα είχαν αντίκρισμα σε κάθε μέτοχο επιθυμίας Παππά, όπως ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, τον οποίο ο ίδιος φέρεται να είχε εγγράψει στο σημειωματάριο του ως τον μέτοχο με τον κωδικό «Α2», αποδίδοντάς του ειδικό ρόλο στην αναζήτηση και άντληση κεφαλαίων για το εγχείρημα.

Ποιοι ήταν οι άλλοι 9 της «ομάδας» Παππά

Οι ίδιες πηγές, άλλωστε, ισχυρίζονται πως κατά τον κ. Καλογρίτσα έγινε ακόμα και επανα-σύνταξη του μετοχολογίου του καναλιού όταν οι αδερφοί Χούρι της CCC αρνήθηκαν να εισφέρουν περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν το 50% των μετοχών σε σύνολο 70 εκατομμυρίων.

Στις 5 ημέρες που εξετάστηκε ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να έχει μιλήσει επανειλημμένα για «ομάδα Παππά», αποφεύγοντας ωστόσο συστηματικά να αποκαλύψει τα πρόσωπα που ανήκαν σε αυτή. Οι αξιόπιστες πηγές, που μιλούν στο Reader, υποστηρίζουν πως στη χθεσινή του κατάθεση ο επιχειρηματίας μίλησε για συναντήσεις σε δικηγορικό γραφείο με αντικείμενο το σχέδιο «ΣΥΡΙΖΑ Channel» παρουσία συνολικά 10 ατόμων μαζί με τον Νίκο Παππά, χωρίς πάλι να πει περισσότερα.

Έχει κι άλλα (;) όπλα ο Καλογρίτσας

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως η χθεσινή κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ήταν και η τελευταία του κουβέντα.

Αντιθέτως, λένε οι πηγές του Reader, ο μάρτυρας άφησε να εννοηθεί ότι διαθέτει ακόμα πολλούς «κρυφούς άσσους» στο μανίκι του, τους οποίους «νομιμοποιείται» όπως είπε χαρακτηριστικά να ρίξει στο τραπέζι πριν τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής (πιθανότατα τον Ιούνιο), αν το κρίνει σκόπιμο μετά την εξέταση του Νίκου Παππά, στον οποίο έχει στείλει μήνυμα να μην τον «πουλήσει» και δεύτερη φορά.

Άλλωστε ο ίδιος, κατά πληροφορίες, έχει υπογραμμίσει με νόημα πως για όλα όσα κατέθεσε διαθέτει έγγραφα αρχεία η επί 40 συναπτά έτη γραμματέας του, που «όλο και κάτι θα βρει…», ενώ προσωπικά είχε εμφανιστεί εξ αρχής ενώπιον των μελών της Επιτροπής με έναν φάκελο 154 σελίδων, το περιεχόμενο του οποίου  δεν αποκάλυψε μέχρι σήμερα στο σύνολό του. Μοναδικό ερώτημα αποτελεί ποιος είναι ο νέος «λαγός» που σκοπεύει να βγάλει από το καπέλο και πόσο κρότο θα κάνει.