ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/05/2021 09:07

Προανακριτική: Νέα αλλοίωση πρακτικών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προς νέα μήνυση κατά Κελέτση

Την υποβολή συμπληρωματικής μήνυσης κατά του Προέδρου της Επιτροπής, Σταυρού Κελέτση εξετάζει κατά πληροφορίες ο Νίκος Παππάς, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για νέα αλλοίωση των πρακτικών της χθεσινής εξέτασης του Χρήστου Καλογριτσα και ζητάει να ακούσει το ηχητικό.

Προανακριτική: Νέα αλλοίωση πρακτικών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προς νέα μήνυση κατά Κελέτση
Μήνυση Νίκου Παππά κατά του Σταύρου Κελέτση (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την υποβολή συμπληρωματικής μήνυσης κατά του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Σταυρού Κελέτση εξετάζει κατά πληροφορίες ο Νίκος Παππάς, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για νέα αλλοίωση των πρακτικών της χθεσινής εξέτασης του Χρήστου Καλογριτσα και ζητάει να ακούσει το ηχητικό. Σύμφωνα με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, από τα πρακτικά της χθεσινής κατάθεσης του επιχειρηματικά απουσιάζουν παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ, όπως αυτές των Λαζάρου Τζαβδαριδη και Δημήτρη Μαρκόπουλου, οι οποίοι φέρονταν να εγκαλούν τον Χρήστο Καλογρίτσα για εμπαιγμό, επειδή επικαλούνταν αποδεικτικά στοιχεία αλλά τα κατέθετε με το σταγονόμετρο ή επιφυλασσόταν να τα καταθέσει.

Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: Επιβεβαίωση της κακοστημένης φάρσας της ΝΔ

Γι’ αυτό και όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook οι βουλευτές – μελη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή θα ζητήσουν σήμερα να ακούσουν το ηχητικό της χθεσινής συνεδρίασης, προκειμένου να ζητήσουν διόθρωση των πρακτικών.

Συμπληρωματική μήνυση (;) κατά Κελετση

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό καταδεικνύει συστηματική αλλοίωση των πρακτικών με επιλεκτική διαγραφή, εκ μέρους του Προέδρου της Επιτροπής, Σταύρου Κελέτση, τον οποίο ο Νίκος Παππάς έχει ήδη μηνύσει για ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος και πλέον εξετάζει - όπως λέγεται - το ενδεχόμενο να υποβάλλει και συμπληρωματική μήνυση.

Τζάκρη: Εγκληματική συμπεριφορά το «κολάζ»

Το κλίμα διαμορφώνει άλλωστε, η ανάρτηση της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη με την οποία καταγγέλλει τον Σταύρο Κελέτση για «κολάζ» των τοποθετήσεων των μελών της Επιτροπής έναντι της εγγύησης της αυθεντικής καταγραφής τους, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του «εγκληματική».«Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Αυτό αποτελεί επίσης ακραία παράβαση της υποχρέωσης τήρησης αξιόπιστων και έγκυρων πρακτικών κάθε συλλογικού οργάνου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τήρησης των πρακτικών από τον πρόεδρο», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αντι - μήνυση (;) Κελέτση σε Παππά

Όλα αυτά στον απόηχο των χθεσινών μηνυμάτων του κ. Κελέτση, ότι δεν απεμπολει το δικαίωμα του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, φωτογραφίζοντας σαφώς πιθανή μήνυση του ίδιου κατά του Νίκου Παππά μετά το πέρας των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής. Ο ίδιος άλλωστε επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι τήρησε στο ακέραιο τον Κανονισμό της Βουλής και πως οι οποίες διαγραφές στα πρακτικά δεν σχετίζονταν με την κατάθεση του μάρτυρα η οποία αποτυπώθηκε μέχρι κεραίας, αλλά αφορούσαν αυθαίρετες παρεμβάσεις βουλευτών, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα να απευθύνουν ερωτήσεις τη συγκεκριμένη μέρα. Υπό αυτό το σκεπτικό, στην ίδια γραμμή εκτιμάται ότι θα κινηθεί και αυτή τη φορά ο κ. Κελέτσης, αφού χθες δικαίωμα λόγου είχε μόνο ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκερογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ