Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί νέας αλλοίωσης των πρακτικών από τη χθεσινή εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα, διαψεύδει κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπή, Σταύρος Κελέτσης και δηλώνει πως θα ζητήσει τη σύγκρισή τους με τις απομαγνητοφωνήσεις. «Έχω υποχρέωση εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Προέδρου της επιτροπής να τηρώ απαρέγκλιτα τον κανονισμό της βουλής και να προστατεύω το κύρος της Βουλής. Αυτό και κάνω καθ’ όλη τη διαδικασία των συνεδριάσεων της Επιτροπής». Με αυτή τη δημόσια δήλωση και προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει καμία αλλοίωση. Η κατάθεση του μάρτυρα Καλογρίτσα έχει αποδοθεί αυτούσια στα πρακτικά, χωρίς καμία παρέκκλιση», ο Σταύρος Κελέτσης, απέρριψε κατηγορηματικά το δριμύ κατηγορώ του ΣΥΡΙΖΑ για νέα αλλοίωση των πρακτικών - αυτή τη φορά - της χθεσινής εξέτασης του Χρήστου Καλογρίτσα.

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Νέα αλλοίωση πρακτικών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προς συμπληρωματική μήνυση κατά Κελέτση

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής διαβεβαίωσε πως τα μοναδικά σημεία που έχουν απαλειφθεί είναι μία αναφορά του κ. Καλογρίτσα για ευαίσθητα δεδομένα υγείας του Νίκου Παππά κατόπιν αιτήματος του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται, στα πρακτικά κατά την πάγια κοινοβουλευτική πρακτική βάσει του Κανονισμού, ύβρεις και ταυτόχρονες αυθαίρετες παρεμβάσεις βουλευτών που προκαλούν χάος και δεν έχουν καμία ουσία για την κατάθεση του μάρτυρα. Ο κ. Κελέτσης μάλιστα επιδιώκοντας να στείλει σαφές μήνυμα πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, γιατί ασκεί με σεβασμό το θεσμικό του ρόλο, ανακοίνωσε πως στην αυριανή συνεδρίαση θα ζητήσει ένας εκπρόσωπος από κάθε κόμμα να αναλάβει τη σύγκριση του περιεχομένου των πρακτικών και των μαγνητοφωνήσεων των συνεδριάσεων από την πρώτη ημέρα της Επιτροπής μέχρι σήμερα, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία αλλοίωση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται νέα μήνυση 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αλλοίωση των πρακτικών της χθεσινής εξέτασης του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς εξετάζει την υποβολή συμπληρωματικής μήνυσης κατά του Σταύρου Κελέτση. 

Σύμφωνα με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, από τα πρακτικά της χθεσινής κατάθεσης του επιχειρηματικά απουσιάζουν παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ, όπως αυτές των Λαζάρου Τζαβδαρίδη και Δημήτρη Μαρκόπουλου, οι οποίοι φέρονταν να εγκαλούν τον Χρήστο Καλογρίτσα για εμπαιγμό, επειδή επικαλούνταν αποδεικτικά στοιχεία αλλά τα κατέθετε με το σταγονόμετρο ή επιφυλασσόταν να τα καταθέσει.

Γι’ αυτό και όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook οι βουλευτές – μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή θα ζητήσουν σήμερα να ακούσουν το ηχητικό της χθεσινής συνεδρίασης, προκειμένου να ζητήσουν διόρθωση των πρακτικών.  

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό καταδεικνύει συστηματική αλλοίωση των πρακτικών με επιλεκτική διαγραφή, εκ μέρους του Προέδρου της Επιτροπής, Σταύρου Κελέτση, τον οποίο ο Νίκος Παππάς έχει ήδη μηνύσει για ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος και πλέον εξετάζει - όπως λέγεται - το ενδεχόμενο να υποβάλλει και συμπληρωματική μήνυση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA