Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η απάντηση στον Δένδια για το «όχι» στην Ελλάδα για τη Διάσκεψη στη Λιβύη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του του για την απόφαση να μην κληθεί η Ελλάδα στη Διάσκεψη για τη Λιβύη. «Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας

Πύλη του Βρανδεμβούργου (Πηγή: ASSOCIATED PRESS)
Πύλη του Βρανδεμβούργου (Πηγή: ASSOCIATED PRESS)

«Η βάση για τη δεύτερη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη είναι όσοι συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Ιανουαρίου 2020 και στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Αναγνώρισε για πρώτη φορά τη διάπραξη γενοκτονίας στη Ναμίμπια

«Κάθε Διάσκεψη χρειάζεται μια βάση συμμετεχόντων και έναν κύκλο, ο οποίος εγγυάται καλά αποτελέσματα, ο οποίος βεβαίως να είναι και όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός. Βάση για αυτή τη Διάσκεψη είναι όσοι συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου του Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους και οι συμμετέχοντες στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε πριν από λίγο η Μαρία Άντεμπαρ και πρόσθεσε ότι η Λιβύη και οι εξελίξεις στη χώρα «είναι ένα θέμα που δικαίως ενδιαφέρει πολλούς διεθνείς παράγοντες και χώρες και γι' αυτό η κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συνεργαστεί με όλους όσο το δυνατόν και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στα Ηνωμένα Έθνη». Αλλά αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η βάση των συμμετεχόντων είναι αυτή της προηγούμενης Διάσκεψης και της διαδικασίας follow up, επανέλαβε.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του του για την απόφαση να μην κληθεί η Ελλάδα στη Διάσκεψη για τη Λιβύη. «Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Νίκος Δένδιας #Λιβύη