Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τα προνόμια εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Οπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, «θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε όχι γιατί δε βρίσκει ραντεβού».

Ερωτηθείς αν είμαστε σε αυτό το σημείο, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι θα έχουμε φτάσει τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες. Ο υπουργός Ανάπτυξης, μάλιστα, τόνισε ότι η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και σε ορισμένες χώρες το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται. 

Δεν έχουν κάνει το εμβόλιο οι νοσηλευόμενοι

Αυτή τη στιγμή, όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, και οι 398 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Γι' αυτό και επανέλαβε ότι έχει σημασία οι πολίτες να μην γυρίζουν την πλάτη στο εμβόλιο και να το κάνουν. Στο μεταξύ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων, τονίζοντας ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα φροντιστήρια. Προανήγγειλε, μάλιστα, επίδομα ειδικού σκοπού (επίδομα 534 ευρώ) για τις σχολές χορού που θα παραμείνουν κλειστές έως τις 15 Ιουνίου.

Δήλωσε επίσης ότι βλέπει θετικά το αίτημα των εμπόρων να δοθεί ενίσχυση και στο λιανεμπόριο, όπως δόθηκε στην εστίαση και τον τουρισμό. Ωστόσο, ξεκαθαρίσε ότι για να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, πρέπει να έχουν βρεθεί τα χρήματα και να έχει υπάρξει η συμφωνία με την Κομισιόν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA