Μενού
  • Α-
  • Α+

Άμεσες προσλήψεις 1.000 υπαλλήλων σε κρίσιμες θέσεις των δασικών υπηρεσιών της χώρας, προανήγγειλε από τη Βουλή, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, αποκαλύπτοντας ότι η τελευταία πρόσληψη έγινε πριν από 17 χρόνια και οι εν λόγω υπηρεσίες είναι άδειες από κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Αμυράς: Αναδασωτέες οι καμένες περιοχές σε Σχίνο και Αλεποχώρι - Fake news ότι θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου, ο κ. Αμυράς, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 700 δασολόγων, δασοπόνων και διοικητικών υπαλλήλων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ενώ άμεσα προχωρά και η πρόσληψη 300 μονίμων υπαλλήλων στη δασική υπηρεσία. Επίσης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος διέψευσε εκ νέου φημολογίες περί τοποθέτησης ανεμογεννητριών στις καμένες εκτάσεις του Αλεποχωρίου.

«Ούτε βίδα ανεμογεννήτριας δεν θα ανεχθούμε στα καμένα του Αλεποχωρίου. Ούτε μισό μέτρο λάκκο για ορυχείο ή λατομείο. Δεν υπάρχουν αυτά για αυτή την κυβέρνηση. Δεν θα το επιτρέψουμε. Εκ μέρους της Κυβέρνησης διαβεβαιώνω το Σώμα ότι τα καμένα θα επανέλθουν στην αρχική πράσινη κατάσταση. Όλα τα άλλα είναι όλα fake news», διαβεβαίωσε ο κ. Αμυράς.

Ο ίδιος τόνισε ότι η μελέτη αποκατάστασης της καμένης έκτασης εκπονείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η μάχη θα κερδηθεί χάρη στο επιστημονικό προσωπικό.