Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεταμεσονύκτια απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, που τον κατηγόρησε ότι με τη νέα ανάρτησή του για τα εμβόλια κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, έδωσε από τη Βουλή ο Παύλος Πολάκης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στις βολές τους ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού σε τόσο σύντομο χρόνο μετά το ξέσπασμα ενός ιού χωρίς το εμβόλιο να είναι πλήρως δοκιμασμένο, επανέφερε το ζήτημα των φαρμάκων μονοκλωνικών αντισωμάτων και επιτέθηκε εκ νέου στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Διαβάστε επίσης: Κορύφωση της σύγκρουσης για το εργασιακό με μονομαχία Μητσοτάκη - Τσίπρα

«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια», σημείωσε ο κ.Πολάκης και πρόσθεσε: «εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».

Ο ίδιος απευθυνόμενος στη ΝΔ επέμεινε λέγοντας: «Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ’ όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορoνοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;».

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας με τους 12.500 νεκρούς, εκ των οποίων οι 8.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ, ενώ επανέφερε το ζήτημα των μονοκλωνικών αντισωμάτων, που έχει  ζητήσει να προμηθευτεί η χώρα από τον Νοέμβριο λέγοντας ότι μειώνουν κατά 70% έως 90% τη βαριά νόσηση στους ευπαθείς.

«Σε αυτά να απαντήσει η ΝΔ και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε από την ιατρική επιστήμη, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών», είπε.

Μύδρους εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά της κυβέρνησης και για το εργασιακό νομοσχέδιο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Υπηρετείτε συμβόλαια της διαπλοκής που σας έφερε στην κυβέρνηση, με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Είστε οι Δαπίτες του 80', οι φλώροι και γιάπηδες, που λέγαμε τότε, οι οποίοι παίρνετε εκδίκηση από την κοινωνία, που τις δεκαετίες του 70 και του 80, μέσα από αγώνες, από διεκδικήσεις, απέσπασε ένα κομμάτι της υπεραξίας που η ίδια παρήγαγε, για μια καλύτερη ζωή».

Νέα Δημοκρατία για Πολάκη: Να πάρει θέση καθαρά και δημόσια

Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε και το γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας τα εξής: «Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πολάκης ανοιχτά και από το βήμα της Βουλής συντάχθηκε με τους αντιεμβολιαστές και τους δικαιολόγησε λέγοντας γιατί και ο ίδιος δεν κάνει το εμβόλιο. Πίσω από ένα επίτευγμα της επιστήμης, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ανακάλυψε το εμβόλιο σώζοντας εκατομμύρια ζωές, ο κ.Πολάκης είδε «κονόμα εταιρειών». Και δεν έμεινε εκεί αλλά καταφέρθηκε συλλήβδην κατά των επιστημόνων μιλώντας για «εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων». Επειδή δεν πρόκειται μόνο για άλλη μια από τις γνωστές γραφικότητες του κ.Πολάκη αλλά για για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά. Οφείλει να πάρει θέση καθαρά και δημόσια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA