Μενού
  • Α-
  • Α+

Ισχυρή δόση ειρωνείας, φαρμακερά πυρά, αλληλοκατηγορίες για απύθμενο θράσος και ωμά ψέματα, αλλά και προσωπικές αιχμές ιδίως εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, περιλάμβανε το «μενού» της σκληρής μονομαχίας του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αιχμή το εργασιακό νομοσχέδιο, η οποία διεξήχθη σε κλίμα ακραίας πόλωσης.

Μητσοτάκης: Δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που χτίσατε

Το μπρα ντε φερ προσέλαβε και προσωπικά χαρακτηριστικά με φόντο την απαξιωτική αναφορά του κ. Τσίπρα σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ο πρωθυπουργός δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του προσάπτει απρέπεια. «Δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός. Μου ανέθεσαν να διαχειριστώ τις τύχες μιας χώρας που προσπαθήσετε επί πέντε χρόνια να κατεδαφίσετε και αυτό είναι πράγματι δύσκολο έργο», σχολίασε ο πρωθυπουργός αντιστρέφοντας τα πυρά.

Τσίπρας: Έντιμος εργολάβος δεν θα έδινε διαμέρισμα στον μεγαλύτερο μπαταχτσή της πολιτικής

Συνέχεια στη σύγκρουση έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιτείνοντας εξίσου αιχμηρά πως: «Δεν ξέρω εργολάβο που να ζει έντιμα και θα σας έδινε εσάς διαμέρισμα. Στον μεγαλύτερο μπαταχτσή της ελληνικής πολιτικής ζωής, γιατί δεν θα έπαιρνε ποτέ τα λεφτά του».

«Κύριε Τσίπρα δεν είστε ο Ανδρέας Παπανδρέου»

Δηλητηριώδη απάντηση επιφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καλώντας τον να δώσει έμφαση στη συλλογική μνήμη και επισημαίνοντας ότι «έρχεστε σε σύγκρουση με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία κι αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους σας». «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές. Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου», κάρφωσε ο Πρωθυπουργός τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να μην επαναλάβει το ψέμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε πλάτη» στην πανδημία.

Ο «αχάριστος» και οι «σαχλαμάρες» του Πολάκη για τα εμβόλια

Με τον προσωπικό χαρακτηρισμό «αχάριστος» επέλεξε να αντεπιτεθεί ο κ. Τσίπρας, ενώ κάλυψε πλήρως τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη αναφορικά με τις αναρτήσεις του για τα εμβόλια με αφορμή την τροποποίηση της απόφασης της Επιτροπής για τη χρήση του AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 60 ετών, καταγγέλλοντας τον Πρωθυπουργό για εργαελιοποίηση των μελών της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και μετατροπή τους σε «ταγούς» των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων της ΝΔ.

«Έτσι πολεμάτε το αντί- εμβολιαστικά κίνημα; Και έχετε το θράσος να λέτε ότι βάλατε πλάτη. Αν θέλετε να βάλετε πλάτη το πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να έρθετε και να αποκηρύξετε δημόσια τις  σαχλαμάρες  του πρωτοκλασάτου στελέχους σας», αντέτεινε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχιερέας του λαϊκισμού και ο λάτρης του δηλητηρίου

Εμφανώς αποφασισμένος να πλήξει προσωπικά τον Πρωθυπουργό σε κάθε επίπεδο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «αρχιερέα του λαϊκισμού, των ψεύτικων υποσχέσεων και του φαρισαϊσμού». Τον κατηγόρησε ότι «διχάζει αντί να ενώνει το λαό» και χτίζει τείχη για την ελίτ που στηρίζει και με επίκεντρο το εργασιακό νομοσχέδιο του καταλόγισε «μίσος» κατά της νέας γενιάς, καταγγέλλοντάς τον εντέλει ότι «ξεστοκάρει» επάνω στους νέους «όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα» πάνω στη νεότητα. «Σαν να κυβερνά το μαυσωλείο του νεοφιλελευθερισμού», είπε μεταξύ άλλων.

Σε ανάλογα αυστηρό ύφος και με σκληρή γλώσσα απέκρουσε τα πυρά ο Κυριάκος Μητσοτάκη,  καταγγέλλοντας από την πλευρά του τον κ. Τσίπρα ότι έχει πάρει «ρεπό» από την αλήθεια, γιατί – όπως είπε - του αρκεί το «δηλητήριο» που σπέρνει με «συνθήματα τρόμου» χωρίς περιεχόμενο, εμμένοντας στην ανάγνωση του σήμερα με τα γυαλιά του χθες. «Ο αναχρονισμός είναι το ήπιο μέρος της κριτικής. Η άλλη είναι χειρότερη - το ωμό ψέμα», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί νομοθέτησης απλήρωτων υπερωριών, «κάρφωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «υπάρχουν μαύρες υπερωρίες, αλλά είναι αυτές για την κατασκευή προπαγάνδας στα εργαστήρια της Κουμουνδούρου». Ο ίδιος, δε, διαχώρισε για άλλη μία φορά τον Αλέξη Τσίπρα από τη «φωτισμένη Αριστερά».

Η κλεψύδρα και οι εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης και τις εκλογές. Επιχειρώντας να πείσει για την απομόνωση της κυβέρνησης στην κοινωνία, μίλησε  για κλεψύδρα που μετρά ήδη αντίστροφα το χρόνο για την πιο «ανίκανη και κυνική κυβέρνηση», με τον Πρωθυπουργό να δείχνει εκλογές στο τέλος της 4ετίας, προειδοποιώντας με νόημα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκεί θα τον κρίνουν οι πολίτες και καταλογίζοντάς του ότι αντιμάχεται μία ανύπαρκτη «καρικατούρα» της Δεξιάς χτίζοντας «φανταστικούς ανεμόμυλους».

Οι λογογράφοι του πρωθυπουργού

Η προσωπική αναμέτρηση των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή εμπεριείχε ακόμα και τους λογογράφους του Πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει ειρωνικά ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη επαναλάμβανε τα ίδια επειδή γράφτηκε από 2 λογογράφους και τον Πρωθυπουργού να του προτείνει να τον βοηθήσει ο ένας εκ των δύο για να τακτοποιήσει τη σκέψη του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA