Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κωστής Χατζηδάκης με δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες μετά την επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος στη Βουλή, τόνισε ότι αποκλειστικά με τις θετικές ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκαν μόνο 42 από τα 129 άρθρα του νομοσχεδίου, τα 86 στηρίχθηκαν και από κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ 56 άρθρα συγκέντρωσαν ευρύτατη πλειοψηφία άνω των 200 «ΝΑΙ».

Σε σύγχυση ο ΣΥΡΙΖΑ - που είπε «ΟΧΙ» και που δήλωσε «ΠΑΡΩΝ»

«Υπογραμμίζοντας την πολιτική του σύγχυση, ο ΣΥΡΙΖΑ  καταψήφισε το άρθρο 55 που κατοχυρώνει το 8ωρο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Ο ίδιος παρέθεσε μία σειρά από άρθρα που προστατεύουν αναμφισβήτητα του εργαζόμενους, ψέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για το «ΟΧΙ» και το «ΠΑΡΩΝ» που είπε σε αυτά.

Αναλυτικότερα ο υπουργός Εργασίας είπε: «Η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζητήσαμε, οδήγησε στα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά άρθρα αυτού του ‘τρισκατάρατου' νομοσχεδίου, όπως περίπου, το χαρακτήριζε. Ταυτοχρόνως, μέσα σε μια πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, καταψήφισε το άρθρο για το 8ωρο. Καταψήφισε επίσης τις διατάξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, περιλαμβανομένων των άρθρων 122 και 123 που προβλέπουν ευκολότερη διαδικασία επιβολής κυρώσεων και έκδοση διαταγής πληρωμής, ενώ:

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 14 που προβλέπει τη δυνατότητα του εργαζομένου να διεκδικεί, σε περίπτωση βίας ή παρενόχλησης, τα δικαιώματά του μέσω της συνδικαλιστικής του οργάνωσης!

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 31 που ορίζει τη δυνατότητα του εργαζομένου γονέα να ζητήσει ευέλικτα ωράρια μολονότι προέρχεται από την Οδηγία 1158/2019 που οι ίδιοι υπέγραψαν.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στα άρθρα 37 και 45 που ορίζουν την άδεια φροντίδας τέκνου και την άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 56 που περιορίζει τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταστρατηγούν το διάλειμμα για να επεκτείνουν αυθαίρετα το ωράριο των εργαζομένων.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 70 που προβλέπει τη δυνατότητα των παρόχων υπηρεσιών delivery να συνδικαλίζονται.

-Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 85 που απαγορεύει τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και πολιτικά κόμματα»

«Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση, αν υπάρχει, για αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας», κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης

Με 158 «ΝΑΙ» πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο

Με 158 «ΝΑΙ» από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που εμφανίστηκε όπως αναμενόταν απολύτως συσπειρωμένη και ενωμένη, υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή, μετά από μία τριήμερη θυελλώδη συνεδρίαση και την κορύφωση της αντιπαράθεσης με τη σκληρή σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών σε κλίμα ακραίας πόλωσης.

Σε μια πρωτοφανή κοινοβουλευτικά κίνηση στρατηγικής αντεπίθεσης, η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής, του συνόλου και των 129 άρθρων του νομοσχεδίου, προκειμένου όπως είπε ο Πρωθυπουργός να υπογραμμιστεί η βεβαιότητα της κυβέρνησης ότι κάνει το σωστό για την προστασία των εργαζομένων και να αναδείξει την υποκρισία της αντιπολίτευσης, αποδομώντας δια της ψήφου της σε πλήθος άρθρων με σαφές θετικό πρόσημο την ισοπεδωτική κριτική περί «οδοστρωτήρα» των εργασιακών δικαιωμάτων και «γαλέρας». Παράλληλα, με περισσότερες από 260 ακόμα και 270 ψήφους υπερψηφίστηκαν 56 άρθρα του νομοσχεδίου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, αποκρούοντας την κυβερνητική θέση για την ονομαστική ψηφοφορία της ΝΔ ως «προπαγάνδα», δήλωσαν ότι θα επιδείξουν στάση υπευθυνότητας, ψηφίζοντας «ΝΑΙ» στα περισσότερα από τα 55 άρθρα, που αφορούν δεσμεύσεις της χώρας για την κύρωση δύο διεθνών συμβάσεων και την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση και την ασφάλεια και την υγεία στην αγορά εργασίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA