Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δημοσκόπηση του OPEN: 12,9 μονάδες προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα 12,9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται σε δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN TV

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (πηγή: Eurokinissi)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (πηγή: Eurokinissi)

Κατά 12,9 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν: ΝΔ 36,9%, ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,3%, ενώ στο 14,6% εντοπίζονται οι αναποφάσιστοι.

Image
Πρόθεση ψήφου (Πηγή: ALCO)
Πρόθεση ψήφου (Πηγή: ALCO)

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος ο πρωθυπουργός προηγείται με 39% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί με 35% η απάντηση «Κανένας» και έπεται με 22% ο Αλέξης Τσίπρας.

Προβληματίζει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Image
Καταλληλότητα για πρωθυπουργός (Πηγή: ALCO)
Καταλληλότητα για πρωθυπουργία (Πηγή: ALCO)

Το 55% απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου, θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για τους εργαζομένους. Το 28% απαντά «θετικά» και το 17% «δεν ξέρω, δεν απαντώ». Στην ερώτηση αν στην καθημερινότητα «αισθάνεσθε περισσότερο το ίδιο ή λιγότερο ασφαλείς, απ' ό,τι πριν τρία χρόνια», το 48% απαντά «λιγότερο», το 33% «το ίδιο» και το 12% περισσότερο. Ακόμη, το 57% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στην ερώτηση αν πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων (υγειονομικοί, άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους) και το 32% «όχι».

Δένδιας, Κικίλιας, Πιερρακάκης οι υπουργοί με τις περισσότερες θετικές απόψεις

Τρεις υπουργοί ο Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης είναι αυτοί που υπερτερούν σε θετικές γνώμες έναντι των αρνητικών, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Τις περισσότερες θετικές απόψεις από τους πολίτες συγκεντρώνουν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, ο Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση έχετε αρνητική ή θετική γνώμη για κάθε υπουργό, συμμετέχοντες στην έρευνα απαντουν θετική 52% για τον Νίκο Δένδια, 44% για τον Βασίλη Κικίλια, 34% για τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Ακολουθεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 33%.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΣΥΡΙΖΑ #Δημοσκόπηση #ΚΚΕ #Νέα Δημοκρατία

Best of Internet