Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν κατέθεσε πρόταση νόμου που στόχο έχει να απαγορεύσουν την "προώθηση" της ομοφυλοφιλίας ή της αλλαγής φύλου στους ανηλίκους. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που τάσσονται ενάντια στον συγκεκριμένο νόμο. 

«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ε. επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης» διασαφήνισε ο υπουργός. 

https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1407629611912019970?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1407629841084604417?ref_src=twsrc^tfw

Στην χώρα του Όρμπαν, πέντε μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Διεθνής Αμνηστία και η Pride Budapest, καταδίκασαν άμεσα σε ανακοίνωσή τους "αυτήν την νέα πρόταση" του Fidesz, η οποία είναι παρόμοια με την ρωσική νομοθεσία που τιμωρεί οποιαδήποτε πράξη ομοφυλοφιλικής "προπαγάνδας" προς τους πιο νέους, όπως καταγγέλλουν.

Αν οι ρήτρες υιοθετηθούν, «η ελευθερία της έκφρασης και τα δικαιώματα των παιδιών θα περιοριστούν σοβαρά», προειδοποιούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, προσάπτοντας στην Ουγγαρία ότι «αντιγράφει δικτατορικά μοντέλα, τα οποία αντιβαίνουν στις ευρωπαϊκές αξίες».

Η νέα αυτή επίθεση κατά των ΛΟΑΤ σημειώνεται σε ένα πλαίσιο σκλήρυνσης της πολιτικής του Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος υπερασπίζεται αυτό που θεωρεί ως παραδοσιακές χριστιανικές αξίες και υπόσχεται μια πολιτιστική «νέα εποχή». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA