Μενού
  • Α-
  • Α+

Δώρο 150 ευρώ στους νέους από 18 έως 25 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κάρτα ελευθερίας ή αλλιώς freedom pass. Η κάρτα ελευθερίας θα χρησιμοποιείται από τους νέους για ταξίδια, χώρους πολιτισμού, σινεμά και θα τεθεί σε λειτουργία από τα μέσα Ιουλίου. Για να λάβουν οι νέοι την κάρτα ελευθερίας θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Οπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση στήριξε τους εργαζόμενους, το σύστημα Υγείας και τώρα έχει έρθει η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει μία κατηγορία πολιτών που δοκιμάστηκε αυτούς τους 16 μήνες της πανδημίας του κορονοϊού. Αναφέρθηκε, δηλαδή, στους νέους 18 έως 25 ετών, στους οποίους ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας στον ελεύθερο χρόνο τους. 

  • Θα αποκτούν προπληρωμένη κάρτα (κάρτα ελευθερίας) ύψους 150 ευρώ: Εξοδα για ταξίδια, σινεμά, χώρους πολιτισμούς. Την προπληρωμένη κάρτα θα λάβουν οι νέοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και όσοι την κάνουν στο εξής. 

«Η κάρτα των 150 ευρώ θα ονομάζεται freedom pass ή αλλιώς κάρτα ελευθερίας και θα λάβουν περίπου 940.000 νέοι», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν για να μπορέσουν να έχουν και ένα χρηματικό έπαθλο ως αμοιβή για την ενέργειά τους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. «Κρατάμε τη μάσκα όταν είμαστε πολύ και σύντομα θα είμαστε ελεύθεροι», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει περαιτέρω άρση των μέτρων. 

«Πρόκειται για οφειλή προς τη νεολαία, ως δώρο ευγνωμοσύνης. Αποτελεί και κίνητρο να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι που από τη φύση τους συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Με την ίδια πρωτοβουλία που ανακοινώνουμε σήμερα, η κυβέρνηση διαθέτει πρόσθετους πόρους σε χώρους που τα χρειάζονται, τουρισμός, πολιτισμός, μεταφορές. Ενέργεια με πολλούς ευνοημένους, στηρίζει την αγορά και κατευθύνει μέρος του δημόσιου πλούτου σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. 

Να τονίσω ότι και αυτή η κίνηση εντάσσεται στο σχέδιό μας για μετάβαση στη μετά-covid εποχή. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους, όπου η χωρητικότητα θα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες. Να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.  

Πιερρακάκης: Πώς θα λειτουργεί η κάρτα ελευθερίας 

Η κάρτα ελευθερίας των 150 ευρώ για τους νέους θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους νέους από τα μέσα Ιουλίου, όπως τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, η κάρτα ελευθερίας θα είναι: 

  • Διαθέσιμη για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003 που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1η Ιανουαρίου 2021 και 31 Δεκεμβρίου 2021. 
  • Χρεωστική ψηφιακή κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακή πορτοφόλι του κινητού
  • Διαθέσιμη εντός του Ιουλίου

Πώς χρησιμοποιείται η κάρτα ελευθερίας 

Η κάρτα ελευθερίας χρησιμοποιείται ως εξής: 

  • Η κάρτα ελευθερίας αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού
  • Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops
  • Και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικό POS

Πώς μπορεί να αποκτηθεί η κάρτα ελευθερίας 

Η κάρτα ελευθερίας μπορεί να αποκτηθεί ως εξής: 

  • Μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου
  • Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA