Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μεσημέρι της Τρίτης στις 12:30 θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους. Οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης θα αναφερθούν στα προνόμια που θα έχουν όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Freedom pass: Η κάρτα ελευθερίας των 150 ευρώ στους νέους - Οδηγός απόκτησης στο gov.gr

Μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση της «κάρτας ελευθερίας», του freedom pass στους νέους ως 25 ετών που θα εμβολιαστούν, η κυβέρνηση, όπως σας έχει ενημερώσει το Reader.gr από νωρίς το πρωί, θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο διευκολύνσεων για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Τα προνόμια αυτά θα έχουν να κάνουν με τους χώρους ψυχαγωγίας, διασκέδασης και εστίασης, που περιλαμβάνει εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Μόνο για εμβολιασμένους

Για την εστίαση όπως εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες. Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες.

 

Νέο πακέτο διευκολύνσεων

Η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση από τον Ιούλιο και εντεύθεν να επιτρέπεται για τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους η ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και ανοιχτούς υψηλής συνάθροισης. Το μέτρο αφορά την λειτουργία με μέγιστη πληρότητα για εμβολιασμένους και χωρίς περιορισμούς σε θέατρα, κινηματογράφους, συναυλιακούς χώρους και γήπεδα, με τον ιδιοκτήτη του χώρου να αποφασίσει αν θα θέλει να λειτουργήσει με επαυξημένη πληρότητα και μόνο για εμβολιασμένους ή με την γενικά προβλεπόμενη πληρότητα και με πρωτόκολλα ασφαλείας.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ, μπαρ και κέντρων διασκέδασης που θα επιλέγουν να  εξυπηρετούν μόνο εμβολιασμένους πολίτες, θα μπορούν λειτουργήσουν άμεσα τους εσωτερικούς χώρους, χωρίς να υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς στην χωρητικότητα.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι η πρόσβαση των πολιτών, είτε στους χώρους θεαμάτων και εκδηλώσεων είτε στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, θα γίνεται με το QR Code του Εθνικού Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, το οποίο και θα ελέγχεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. 

Παράλληλα, εκτός της απαλλαγής των πλήρως εμβολιασμένων από το υποχρεωτικό self-test για τους χώρους εργασίας, θα καταργηθεί και η υποχρέωση του αυτοδιαγνωστικού τεστ για τα ταξίδια εκτός περιφερειακής ενότητας με πλοίο ή αεροπλάνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA