Μενού
  • Α-
  • Α+

Κόντρες στη Βουλή για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025.  Για πλαίσιο ολικής επαναφοράς της εθνικής οικονομίας στην κανονικότητα, μιλάει η κυβέρνηση. Πυρά για «ευχολόγιο» εξαπολύει η αντιπολίτευση. Το κυβερνητικό στρατόπεδο κάνει λόγο για σχέδιο που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας της ελληνικής οικονομίας, βάλλοντας κατά της αντιπολίτευσης για δογματισμούς και στείρα άρνηση, ενώ η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά για καλλιέργεια ψευδαισθήσεων.

Καράογλου (ΝΔ): Ολική επαναφορά στην κανονικότητα

«Το Μεσοπρόθεσμο επιβεβαιώνει την ολική επαναφορά της οικονομίας στην κανονικότητα. Θετική ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο είναι θετική ψήφος στο μέλλον της Ελλάδας. Η  οικονομική ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να τεθεί υπό ομηρία ιδεοληπτικών και δικαιωματιστών. Με  την ψήφο μας αποδεικνύουμε στην πράξη ποιοι την ενθαρρύνουν να κοιτάξει με αισιοδοξία το αύριο και ποιοι θέλουν να την κρατήσουν όμηρο του χθες», υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ,  Θεόδωρος Καράογλου, αποκρούοντας την κριτική περί «ταξικού» πλαισίου και αντιτείνοντας ότι είναι ρεαλιστικό και δίκαιο, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για νέες μειώσεις φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Παπανάτσιου (ΣΥΡΙΖΑ): Μόνο ευχολόγια

Ως «ευχολόγιο» απέρριψε το Μεσοπρόθεσμο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Παπανάτσιου, κατηγορώντας την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ότι οι προβλέψεις τους βασίζονται σε έωλα στοιχεία κενού περιεχομένου, ενώ δεν απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. «Στεκόμαστε απέναντι σας μαζί με την κοινωνία. Το  μέλλον που φτιάχνετε δεν μας χωράει όλους», σχολίασε.

Αρβανιτίδης (ΚΙΝΑΛ): Καλλιεργείτε ψευδαισθήσεις

«Πανηγυρίζετε για το Μεσοπρόθεσμο όπως με τον πίνακα του Πικάσο, αλλά φοβάμαι ότι θα καταρρεύσει κι αυτό όπως ο πίνακας», σχολίασε σκωπτικά ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση καλλιέργεια μιας «ψευδαίσθησης κανονικότητας» για τα χρόνια που έρχονται όσον αφορά στους ρυθμούς ανάπτυξης, την  ανεργία, τις  επενδύσεις και την  αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μανωλάκου (ΚΚΕ): Το Μεσοπρόθεσμο είναι σε βάρος του λαού

Ως αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ερμήνευσε τις διατάξεις η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι το πλαίσιο είναι «κομμένο και ραμμένο» στην ικανοποίηση των αναγκών και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. «τελικά τον λογαριασμό θα πληρώσει ο λαός», κατέληξε. Για σχέδιο που δεν έχει λάβει υπόψη του μία σειρά κρίσιμους κινδύνους με τους οποίους θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε στο μέλλον, έκανε λόγο ο Βασίλης Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση, ενώ ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να επιβάλλει 10 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον φόρους έως το 2025.   Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο στην αποψινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA