Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κεραμέως: Το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό για τους μαθητές - Στόχος να μην κλείσουν σχολεία

Οσοι κάνουν εμβόλιο ανακτούν την καθημερινότητά τους, τόνισε η Νίκη Κεραμέως. Το 73% των εκπαιδευτικών έχουν κάνει εμβόλιο του κορονοϊού

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Για την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς των μαθητών, για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών αλλά και για την καινοτομία να ενημερωθούν φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των πανελληνίων για τις βαθμολογίες τους με sms, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, εργασία και ψυχαγωγία

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η προθεσμία για να δηλώσουν το κινητό τους σε ειδική εφαρμογή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι υποψήφιοι είναι έως την Τρίτη, 6 Ιουλίου. Όπως ανέφερε η κυρία Κεραμέως, είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες. Αναφορικά με τον αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αυτή η επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73% ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας αλλά ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Για τους μαθητές, η υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν. Όπως είπε όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self test, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.

Ανέφερε ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία ενώ είπε ότι θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι. Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε ότι αυτή θα γίνεται από τρεις αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό, ο διευθυντής του σχολείου, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και ο σύμβουλος ειδικότητας ενώ προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.

Η αξιολόγηση έχει δύο στόχους όπως είπε, ο πρώτος στόχος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και ο δεύτερος η βελτίωσή τους μέσω διαδικασίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Νίκη Κεραμέως #εμβολιασμός #Εμβόλιο #Μαθητές #εκπαιδευτικοί #Self Test

Best of Internet