Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν άφησε ασχολίαστο το συμβάν με τη Γαλατάσαραϊ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου δεν της επετράπη η αποχώρηση από το αεροδρόμιο, καθώς όπως φαίνεται δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο εισόδου λόγω κορονοϊού στη χώρα μας από την Τουρκία.

Με ανάρτηση στο twitter, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της Ελλάδας. «Η μεταχείριση, που απέχει πολύ από την καλή θέληση και την ευγένεια και αντιμετώπισε σήμερα η ομάδα ποδοσφαίρου στη Γαλατάσαραϊ στην Ελλάδα, είναι απαράδεκτη», έγραψε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Αθλητισμού, Μεχμέτ Κασάπογλου, ο οποίος καταδίκασε τη στάση των ελληνικών αρχών.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η αποστολή της Γαλατάσαραϊ, που θα έπαιζε φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχε αρνητικό τεστ κορονοϊού τις τελευταίες 72 ώρες, ενώ στη χώρα μας απαιτείται αρνητικό τεστ κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο για να εισέλθεις. Οι ελληνικές αρχές λοιπόν δεν επέτρεψαν την είσοδο της αποστολής της Γαλατάσαραϊ στο ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να ακολουθήσει «έκρηξη» αντιδράσεων από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η αποστολή της Γαλατά περίμενε 1,5 και πλέον ώρα να διευθετηθεί το ζήτημα, κάτι που τονίζεται πως δεν συνέβη και έτσι η ομάδα πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, η Γαλατάσαραϊ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημέρωσε ότι η αποστολή της επιστρέφει στην Τουρκία και πως περιμένει μια συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές και τους επίσημους που τους ακολουθούσαν για... παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.