Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ημέρα μετά από την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη στη σκιά των κινήσεων της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Διαβάστε ακόμη: Πώς απαντά η Αθήνα στα τετελεσμένα Ερντογάν στην Κύπρο - Κινήσεις ενεργοποίησης των ΗΠΑ

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Συζητήθηκε, δε, ο συντονισμός για να υπάρξουν πρωτοβουλίες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική παραβατικότητα στα Βαρώσια.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1417799834711568385?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε χθες με την έμπειρη διπλωμάτη και υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νιούλαντ, μεταφέροντας τις θέσεις Αθήνας και Λευκωσίας αναφορικά με τις ενέργειες της Τουρκίας και ζητώντας την ενεργότερη στάση των ΗΠΑ για ένα ζήτημα, αναφορικά με το οποίο καλή προσωπική γνώση έχει και ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Σήμερα το πρωί είχε συνάντηση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ με τον νέο Ισραηλινό ομόλογο του Γιαϊρ Λαπίντ, πριν μεταβεί στην Κύπρο, προκειμένου να συναντηθεί και συντονιστεί και με τον Νίκο Αναστασιάδη.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1417773651655643136?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA