Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχικές οι «καμπάνες» σε απείθαρχους εκπαιδευτικούς

«Η αυταρχική επιβολή διατάξεων η οποία δημιουργεί διχαστικό κλίμα συνεχίζεται», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του

Σχολική αίθουσα (Πηγή: eurokinissi)
Σχολική αίθουσα (Πηγή: eurokinissi)

Για συνέχιση του διχαστικού κλίματος καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση την κυβέρνηση, αναφορικά με την τροπολογία για απαγορευτικό εισόδου στην τάξη και βαριές «καμπάνες» σε εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ, ενώ κάνει λόγο και για ενίσχυση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Αναστολή καθηκόντων άνευ αποδοχών για εκπαιδευτικούς που δεν θα επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

«Η αυταρχική επιβολή διατάξεων η οποία δημιουργεί διχαστικό κλίμα συνεχίζεται», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στηλιτεύοντας την κατατεθείσα στη Βουλή τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για απαγορευτικό εισόδου στην τάξη και βαριές «καμπάνες» σε εκπαιδευτικούς που θα αρνηθούν να προσκομίσουν από Σεπτέμβριο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι με την τροπολογία θεσπίζονται διατάξεις που δημιουργούν «τετελεσμένα στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με αφορμή την πανδημία».

Υπό αυτό το πρίσμα καυτηριάζει άλλη ρύθμιση με την οποία δίνεται ως κίνητρο στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να δηλώσουν ότι επιθυμούν την πρόσληψη με τρίμηνη σύμβαση, η προσαύξηση κατά το ήμισυ της πραγματικής προϋπηρεσίας σε όσους προσλαμβάνονται με τρίμηνες συμβάσεις. «Το γεγονός αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία και διάκριση κατά των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν με συμβάσεις πλήρους ωραρίου. Στόχος είναι η ενδυνάμωση και καθιέρωση των πλέον ελαστικών μορφών εργασίας», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΣΥΡΙΖΑ #υποχρεωτικός εμβολιασμός #εκπαιδευτικοί #Κορονοϊός #Εμβόλιο #Πιστοποιητικό εμβολιασμού