Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μαξίμου για Τσίπρα: Γιατί μόνο η Δευτέρα αργία λόγω καύσωνα; Χέρι-χέρι λαϊκισμός και γραφικότητα

Τη δική τους απάντηση δίνουν κυβερνητικά στελέχη στον Αλέξη Τσίπρα, μετά το αίτημά του να κηρυχθεί αργία λόγω καύσωνα η επόμενη Δευτέρα

«Γιατί μόνο η επόμενη Δευτέρα αργία, κ. Τσίπρα; Με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες». Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν κυβερνητικά στελέχη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε να κηρυχθεί αργία η επόμενη Δευτέρα λόγω του καύσωνα και της ανόδου της θερμοκρασίας του καιρού.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν συγκεκριμένα, μετά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα: «Ο επερχόμενος καύσωνας, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες, θα αποτελέσει μια δοκιμασία για όλους. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνέπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής.

Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι».

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αργία λόγω καύσωνα την επόμενη Δευτέρα

Νωρίτερα την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε ζητήσει να κηρυχθεί η ερχόμενη Δευτέρα ως αργία ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός αλλά και δράσεις της ΔΕΗ και της τοπικής αυτοδιοίκησης ενόψει του καύσωνα. Με μήνυμά του στα social media ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως: «Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, επικοινώνησα με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.

Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.

Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα. Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη. Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της. Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Καύσωνας #Καιρός #Αλέξης Τσίπρας #Μέγαρο Μαξίμου

Best of Internet