Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Ολυμπος» που βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη βρέθηκε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Στέφανο Κολοκούρη. Ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο, επέστησε την προσοχή σε όλους, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες δύσκολες μέρες. «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άντρες του πυροσβεστικού σώματος» απηύθυνε ο πρωθυπουργός από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης πάνω στην Εθνική Οδό. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες εφιαλτικού καύσωνα.

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους έδωσαν μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Αυτές οι φωτιές σε συνθήκες καύσωνα είναι εφιαλτικές», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε ότι ξεκινά άμεσα η καταγραφή των ζημιών. «Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν και με τον χρόνο θα αποκατασταθεί και το δάσος», συμπλήρωσε.

Έσπευσε, όμως να επιστήσει την προσοχή όλων, καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται και οι επόμενες ημέρες αναμένονται δύσκολες. «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε για τρεις ακόμα ημέρες καύσωνα και μετά ανέμους. Θα ζητήσω εγρήγορση από όλους, ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη», είπε. «Μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι τα περισσότερα μέτωπα βρίσκονται ευτυχώς σε ύφεση, ωστόσο, άπαντες βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA