Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αναδιάταξη δυνάμεων». Με αυτές τις δύο λέξεις παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου περιγράφουν τις αλλαγές που αποφάσισε να κάνει παραμονές Δεκαπενταύγουστου στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, στον απόηχο της διαχείρισης των πυρκαγιών. Η πρώτη σημαντική αλλαγή ήταν η αναβάθμιση του Άκη Σκέρτσου από υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ σε υπουργό Επικρατείας.

Ο K. Σκέρτσος, ο οποίος λειτουργούσε ως το «μπλοκάκι» του Μεγάρου Μαξίμου, πλέον θα έχει διευρυμένο ρόλο, προκειμένου να στηρίζει το εγχείρημα του επιτελικού κράτους και θα είναι μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη οι δυο υπουργοί Επικρατείας εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Σκέρτσος όλους τους προηγούμενους μήνες έχει κερδίσει σημαντικούς πόντους και έχει αναχθεί σε βασικό παράγοντα της κυβερνητικής καθημερινότητας, από την κρίση του κορονοϊού έως θέματα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναγκαία κρίθηκε και υπουργοποίηση του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα την κρατική αρωγή και το πρόγραμμα αποκατάστασης περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Έλκει την καταγωγή του από την Μαγνησία, όπου και ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ., ενώ έχει κερδίσει πολλούς πόντους το προηγούμενο διάστημα ως βασικό μέρος των ομάδων που κλήθηκαν να τρέξουν τα προγράμματα στήριξης και αποκατάστασης των τοπικών κοινωνιών μετά από φυσικές καταστροφές.

Αλλαγές στην επικοινωνία

Σημαντικές, βεβαίως, είναι οι αλλαγές που γίνονται στην επικοινωνιακή ομάδα του μεγάρου Μαξίμου. Η μέχρι πρότινος κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη θα παραμείνει σε θέση αναπληρώτριας, ενώ στη θέση της αναλαμβάνει ο βουλευτής Φθιώτιδας και μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου. Πρόκειται για μία αλλαγή με ισχυρό πολιτικό συμβολισμό. Ο κ. Οικονόμου με μεγάλη πορεία στη ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι ένα στέλεχος με στενές αναφορές τόσο στο περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη, όσο και στην καραμανλική πτέρυγα.

Ο πολιτικός συμβολισμός έγκειται στο γεγονός ότι ένα πρόσωπο από τα σπλάχνα της Ν.Δ. εμφανίζεται μετά από καιρό στο προσκήνιο για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς κρίθηκε ότι στην εν λόγω θέση θα πρέπει να βρίσκεται ένα πρόσωπο με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά. Κατά πληροφορίες του Reader, το όνομα του κ. Οικονόμου είχε συζητηθεί και άλλοτε για τη θέση, εν τέλει όμως βρέθηκε στο Αγροτικής Ανάπτυξης στον προηγούμενο ανασχηματισμό.

Σημειωτέον, η μέχρι πρότινος κυβερνητική εκπρόσωπος δεν είχε διοριστεί και τυπικά, καθώς δεν είχε εκδοθεί ΦΕΚ, μετά την αποχώρηση του Χρήστου Ταραντίλη. Κλήθηκε να διαχειριστεί μείζονες κρίσεις, ήδη από την περίοδο που ήταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος, όπως με την κρίση του Ορούτς Ρέις, και μένει να φανεί ποιο σημείο ισορροπίας θα βρει με τον χαμηλών τόνων και μετριοπαθή Γιάννη Οικονόμου. Τέλος ενδιαφέρουσα είναι και η μετακόμιση του Θεόδωρου Λιβάνιου στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Λιβάνιος ήταν υφυπουργός Επικρατείας με διευρυμένες αρμοδιότητες ως Συντονιστής Επικοινωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου προσπάθησε να δώσει τέμπο στην επικοινωνιακή μηχανή, αν και αυτό δεν κατέστη σε όλες τις περιπτώσεις εφικτό. Πλέον όλες του οι αρμοδιότητες, μαζί με την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ περνούν στον Γιάννη Οικονόμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA