Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου, αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες φωτιές και στα έργα που θα γίνουν άμεσα προκειμένου να αποτραπούν οι πλημμύρες.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι: «Το βασικό ζήτημα δεν είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων. Όταν μιλάμε για τέτοια μεγάλη καταστροφή, μπορεί μια δυνατή βροχή να κατεβάσει από το βουνό έναν μεγάλο όγκο φερτών υλικών και να έχουμε προβλήματα(...) Οι δασοπυροσβέστες είναι μία από τις επιλογές για το μέλλον, υπάρχουν πλάνα και για τους ρητινοπαραγωγούς, κυρίως στην Εύβοια, που θα αξιοποιηθούν στα έργα ανάπλασης των περιοχών, που θα κρατήσουν πολλά χρόνια, προκειμένου να έχουν εισόδημα και να παραμείνουν στους τόπους τους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως τα ποσά των αποζημιώσεων που δίνονταν μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις ως πρώτη ενίσχυση, ύψους 600 ευρώ, «ενσωματώθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή που ανοίγει την Τετάρτη, 18 Αυγούστου, προκειμένου να πάρουν άμεσα τα χρήματα των ενισχύσεων, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης ότι έχουν υποστεί ζημιά». «Τα πρώτα χρήματα μπαίνουν αυτόματα με την δήλωση και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αυτοψιών, θα γίνει και η πλήρης καταβολή των ενισχύσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA