Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γεραπετρίτης: Η μάσκα θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί - Τι είπε για τα νέα μέτρα

«Οι μάσκες ουδέποτε βγήκαν από τη ζωή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας πως αποτελούν τον «παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας»

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει επικρατήσει παντού, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάρει νέα μέτρα προκειμένου να μπει «φρένο» στην εξάπλωσή της. Μιλώντας για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην εκπομπή Live News, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει βήμα προς βήμα την επιδημιολογική εικόνα της χώρας καθώς και το επόμενο πακέτο υγειονομικών μέτρων που θα ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου. Μέσα σε αυτό, αναμένεται να είναι και η απόφαση για καθολική χρήση μάσκας από όλους στους εξωτερικούς χώρους.

«Οι μάσκες ουδέποτε βγήκαν από τη ζωή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας πως αποτελούν τον «πιο βασικό παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας. Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί. Μας προστατεύει, αλλά προστατεύει και τους γύρω μας από τη διασπορά του ιού». Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στη σημασία της χρήσης μάσκας ακόμα και από εμβολιασμένους, καθώς «και αυτοί μπορούν να νοσήσουν», ενώ φορώντας μάσκα, εκτός από τον εαυτό μας, προστατεύουμε και τους γύρω μας «ιδίως τους ευάλωτους συμπολίτες μας», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. «Είναι αναγκαίο, ιδίως όταν υπάρχει συγχρωτισμός, να φοράμε τη μάσκα», συμπλήρωσε.

«Διαφορετική η φετινή χρονιά»

Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από την περσινή, καθώς «υπάρχουν εμβόλια που είναι διαθέσιμα για όλο τον πληθυσμό», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας. «Όσοι εμβολιάστηκαν, θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή, είναι θέμα ηθικής», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «όσον αφορά τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα, να τεστάρονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες». Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι και με μια σειρά από περιορισμούς «σε μία αναγκαίες υπηρεσίες» όπως είναι η ψυχαγωγία και η διασκέδαση.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων έχουν ήδη ενταχθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως οι εργαζόμενοι σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και ΑμεΑ ενώ από 1η Σεπτεμβρίου τίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και οι υγειονομικοί. Ο κ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε την επέκταση του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, κάτι που θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. «Παραμένει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του μέτρου αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, αναλόγως με την εξέλιξη του ιού και των δεδομένων».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μέτρα #μάσκα #Γιώργος Γεραπέτριτης #Εμβόλιο

Best of Internet