Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τιμή του rapid test που – σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά τουλάχιστον - θα είναι εφεξής απαραίτητο για την προσέλευση στην εργασία όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπουν και σε θέατρα και σινεμά «με rapid test εργαστηριακό 48 ωρών. Το κόστος του test θα επιβαρύνει τους ίδιους και η τιμή θα είναι συγκεκριμένη για να είναι προσιτή». Ερωτηθείς ποια θα είναι η τιμή απάντησε: «Της τάξεως των 10 ευρώ, θα τα πούμε το μεσημέρι» 

«Οι επιλογές έχουν ένα κόστος, δεν υπάρχει διάθεση διχασμού, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το κράτος και η πολιτεία μέχρι ένα σημείο έχει πόρους για να τους εξασφαλίσει όλους» πρόσθεσε. «Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται. Αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους, τον κόσμο που συναναστρέφονται και το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να πάρουμε σκληρά περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο κύριος Οικονόμου. Επίσης τόνισε ότι έχουν βελτιωθεί οι ρυθμοί εμβολιασμού. Τα ραντεβού έχουν αυξηθεί και έφτασαν τα 15.000 με 20.000 την ημέρα, είπε. Υπενθυμίζεται ότι οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα θα γίνουν το μεσημέρι. 

Τι θα ανακοινωθεί το μεσημέρι 

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει κυριαρχήσει και την κυβέρνηση να θέλει να βάλει «φρένο» στους αντιεμβολιαστές, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα ανακοινώσει στις 12:00 τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, τα οποία θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη του χειμώνα, προκειμένου να ανασχεθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας.  

Τα μέτρα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader, θα αφορούν κυρίως αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά και τους χώρους, όπου παρατηρούνται συναθροίσεις (ιδιωτικούς και δημόσιους), προκειμένου να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα είναι η επιστροφή της μάσκας σε όλους τους χώρους αλλά και τα εξής: 

  • Δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από κορονοϊό θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test) με δική τους ευθύνη. Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα self testτο οποίο θα παρέχεται δωρεάν (μαθητές 12 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν και να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού).
  • Κλειστοί χώροι που σχετίζονται με τη διασκέδαση (όπως για παράδειγμα οι χώροι εστίασης και οι χώροι ψυχαγωγίας) θα λειτουργήσουν με ένα παρόμοιο σε σχέση με σήμερα πλαίσιο. Θα είναι αμιγείς και θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες από την πανδημία του κορονοϊού.

Τρίτη δόση με mRNA εμβόλια αρχή Σεπτεμβρίου 

Στην αρχή Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για όσους θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η τρίτη δόση θα γίνεται αποκλειστικά με εμβόλια mRNA, ανεξαρτήτως του σκευάσματος που χορηγήθηκε στους πολίτες στην πρώτη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος

Οι δύο δόσεις διαπιστώθηκε πως δεν ήταν αρκετές για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού καθώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν δεν δημιούργησαν τα απαραίτητα αντισώματα για να προστατευτούν από τον κορονοϊό. Η τρίτη δόση αφορά και άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα και σε επικοινωνία με το Reader ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως αναλυτικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν την Τρίτη 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρίτη δόση του εμβολίου αφορά τα άτομα με σοβαρά αυτοάνοσα νοσήματα που είχαν εμβολιαστεί την άνοιξη (δηλαδή θα εμβολιαστούν ξανά όσοι πάσχουν από σοβαρά αυτοάνοσα και είχαν προηγηθεί στη διαδικασία του εμβολιασμού σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό). 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA