Μενού
  • Α-
  • Α+

«Παράθυρο» να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στο Δημόσιο μετά τον Σεπτέμβριο στους υπαλλήλους υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. «Το κριτήριο που θα κρίνουν οι ειδικοί μετά τον Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες του Δημοσίου, το κριτήριο για εμβολιασμό, είναι το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου, όπως για παράδειγμα σε συγκεκριμένα σημεία, όπου υπάρχει επαφή με παρά πολλούς ανθρώπους και υπάρχει καθημερινή συνεχής και τακτική επικοινωνία, ευρύτερα αυτό που θα λέγαμε front desk», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

«Και στο Δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργίας, αξιοποιώντας την τηλεργασία όπου χρειάζεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας. Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί», συνέχισε ο κ. Βορίδης. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε για το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων - εκτός από τους υγειονομικούς - λέγοντας ότι είναι πάντα μια επιλογή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA