Μενού
  • Α-
  • Α+

Όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τραβήξει…πρόσω ολοταχώς τις επόμενες εβδομάδες για την επέκταση του σχεδίου υποχρεωτικών εμβολιασμών. Και μπορεί η ΠΟΕΔΗΝ να…σήκωσε σκόνη με τη διαμαρτυρία της χθες, αυτή όμως δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Διαβάστε ακόμη: Κοντοζαμάνης: Οι υγειονομικοί που θα βγουν σε αναστολή εργασίας, θα επιστρέψουν τον μισθό τους

Μάλιστα, η κυβέρνηση προειδοποίησε χθες τους υγειονομικούς που θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι και θα βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών από την 1η Σεπτεμβρίου ότι θα πρέπει να επιστρέψουν τον μισθό Σεπτεμβρίου που λαμβάνουν προκαταβολικά στο τέλος του Αυγούστου, με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να δουλέψουν, έως ότου αποφασίσουν να εμβολιαστούν.

Όπως, δε, επιβεβαίωσαν δύο υπουργοί χθες, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η κυβέρνηση εξετάζει την περαιτέρω διεύρυνση της λίστας των εργαζόμενων που μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαστούν. Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη ΔΕΘ, αλλά, όπως έχει γράψει το Reader στο μικροσκόπιο είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και γενικά οι ένστολοι, αλλά κι εργαζόμενοι που έχουν τακτική επαφή με πολίτες.

Βεβαίως, το ζήτημα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε εξειδικευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι τι θα γίνει με όσους μείνουν ανεμβολίαστοι. Και αυτό γιατί δεν είναι νοητό να προκύψουν κενά στην άμυνα της χώρας, πολλώ δε από τη στιγμή που αυτά τα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν χωρίς ανθρώπους με την απαιτούμενη εκπαίδευση. Υπό αυτό το πρίσμα αναζητούνται λύσεις που και θα διασφαλίσουν την υγειονομική θωράκιση της λειτουργίας του κράτους, χωρίς, όμως, να προκύψουν κενά που θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Αυτή, δε, είναι και η λεπτομέρεια που θα κρίνει το εύρος της νέας λίστας της υποχρεωτικότητας.

Πώς θα αναπληρώνονται κενά

Με τις άδειες άνευ αποδοχών στα νοσοκομεία, πάντως, να είναι πλέον θέμα ημερών, στην κυβέρνηση έχουν έτοιμο το σχέδιο αναπλήρωσης όσων εργαζόμενων δεν κάνουν το εμβόλιο.

Όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, όλα τα νοσοκομεία και οι Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν σχεδιάσει συγκεκριμένα επιχειρησιακά σχέδια, έχοντας αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση σε όλες τις δομές, αλλά και που υπάρχουν τμήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, προβλέπονται προσλήψεις προσωπικού συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις, όπως προβλέπει ο νόμος. Τις επόμενες μέρες, δε, θα έρθει και νομοθετική πρωτοβουλία για υπηρεσίες outsourcing, όπερ και σημαίνει πρακτικά την είσοδο ιδιωτών για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές. Έχει σχεδιαστεί το πώς θα γίνει ανακατανομή του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία και στις κλινικές προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά.

Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, ακόμα, θα υπάρξει πρόνοια για τη διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού προκειμένου να αποφευχθεί η γραφειοκρατία. Οι συμβάσεις θα συνάπτονται απευθείας με την Υγειονομική Περιφέρεια έτσι ώστε να μην υπάρχει χρονική καθυστέρηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA